UÇK üyesi 10 yıl şartına uyuyor mu?

24.07.2022 - 14:59 | Son Güncellenme: 24.07.2022 - 15:20

TFF'nin UÇK üyesi olarak atadığı Mustafa Çattık'ın talimatlara göre 10 yıllık mesleki tecrübesi olması gerekiyor. Eldeki bilgilere göre bu kriter şüpheli. Çünkü Çattık mezun olduğu gün işe başlamış!

UÇK üyesi 10 yıl şartına uyuyor mu?

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hukuk kurullarının bazı üyelerine dair yapılan eleştirilere sessiz kalırken, bir ilginç durum daha ortaya çıktı. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) üyelerinden Mustafa Çattık'ın talimata uyup uymadığı soru işareti taşıyor.

2012'de mezun oldu, doktorası sürüyor

TFF'nin hukuk kurullarına dair talimatına göre üyelerin hukuk alanında 10 yıllık mesleki deneyime sahip olması gerekiyor. İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü'nde araştırma görevlisi. Çattık, 2012 yılında mezun oluyor ve aynı yıl araştırma görevlisi olarak üniversitede akademik kariyerine başlıyor. Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) akademik bilgi bankasına göre Çattık, 2015 yılından bu yana doktora çalışmasına devam ediyor.

İlgini Çekebilir
TFF AİHM'le dalga geçti. Üyesini Tahkim'e de atadı!
Habere Git

Mezun olduğu gün işe mi başladı?

Çattık'ı Temmuz 2022'de UÇK üyesi olarak atayan TFF'ye göre, 10 yıllık mesleki tecrübe şartı yerine gelmiş. Ancak bir hesap yapıldığında bu durum biraz kuşkulu. Çünkü TFF'ye göre Çattık, Haziran 2012'de (YÖK kayıtlarında mezuniyet tarihini tam olarak göremiyoruz. Velev ki Haziran olsun) mezun olur olmaz çalışmaya başlıyor! Oysa, bir kişinin üniversitede araştırma görevlisi olarak başlaması için bürokratik bir takım süreçler var. Yani Haziran 2012'de mezun olan Çattık, 1 Temmuz itibarıyla üniversitede göreve başlamış olması, teamüllere uymuyor. 2012 sonbaharında göreve başlamış olması daha makul. Bu durumda da Çattık'ın 10 yıllık mesleki tecrübe koşulu yerine gelmiş olmuyor. TFF'nin bu konuya açıklık getirmesi kaçınılmaz.

Senin için hazırladığımız haberler