Uçuşlar ne zaman başlayacak? Hava ulaşımı ne zaman rutine dönecek?

28.04.2020 - 18:51 | Son Güncellenme: 28.04.2020 - 18:56

Türk Hava Yolları (THY) Pegasus uçuşlara ne zaman başlayacak? Uçak seferleri ne zaman başlayacak? Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle iptal edilen hava ulaşımı ne zaman açılacak? Hangi seferler iptal edildi? Uçuş yasağı olan ülkeler hangileri? Seyehat kısıtlamaları neler? Hava ulaşımı ve uçak seferleri ile ilgili son gelişmeler haberimizde...

Uçuşlar ne zaman başlayacak? Hava ulaşımı ne zaman rutine dönecek?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle Türkiye de bir dizi önlem almak zorunda kaldı. Uçak seferleri ile ilgili tedbirler devam ederken, bir süredir yapılamayan hava ulaşımı vatandaşları meraklandırdı. Türk Hava Yolları'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

THY açıklama

Tüm dış hat uçuşlarını 20 Mayıs'a kadar durdurduğunu belirten THY, internet sitesinden yaptığı duyuruda, "Koronavirüs küresel salgını sebebiyle, resmi otoritelerce alınan kararlar ve sizlerin sağlığı için aldığımız önlemler doğrultusunda, tüm iç hat ve dış hat uçuşlarımız 28 Mayıs 2020 tarihine kadar (28 Mayıs hariç) durdurulmuştur." ifadelerine yer verdi.

Pegasus açıklama

Pegasus Havayolları 1-15 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki tüm uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı. Pegasus, koronavirüs için alınan ilave tedbirler doğrultusunda 01.05.2020 tarihinden 15.05.2020 tarihine kadar tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Seyehat kısıtlamaları neler?

Yeni Koronavirüs (COVID-19) küresel salgınına karşı kamu sağlığını korumak adına Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarınca alınan kararlar gereği tüm yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar geçici olarak durduruldu.

Aşağıda listelenen ülke vatandaşlarının, son 14 gün içinde bu ülkelerde bulunan veya transit olarak geçen yolcuların Türkiye’ye girişine izin verilmiyor.

İşte o ülkeler

Almanya
Angola
Avusturya
Azerbaycan
Bangladeş
Belçika
Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Krallık
Bulgaristan
Cezayir
Cibuti
Çad
Çekya
Çin Halk Cumhuriyeti
Danimarka
Dominika
Ekvador
Ekvator Ginesi
Fas
Fildişi Sahili
Filipinler
Finlandiya
Fransa
Guatemala
Güney Kore
Gürcistan
Hindistan
Hollanda
Irak
İran
İrlanda
İspanya
İsveç
İsviçre
İtalya
Kamerun
Kanada
Karadağ
Kazakistan
Kenya
Kolombiya
Kosova
Kuveyt
Kuzey Makedonya
Letonya
Lübnan
Macaristan
Mısır
Moğolistan
Moldova
Moritana
Nepal
Nijer
Norveç
Özbekistan
Panama
Peru
Polonya
Portekiz
Slovenya
Sri Lanka
Sudan
Suudi Arabistan
Tayvan-Çin
Tunus
Ukrayna
Umman
Ürdün
Yunanistan

Uçuşlar ne zaman başlayacak?

Hava ulaşımının ne zaman normal düzene sokulacağı henüz bilinmiyor. Resmi kurumlardan yeni bilgiler ve açıklamalar geldiğinde haberimizi güncelleyeceğiz.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler