UEFA açıkladı: "Yaptırımlarımız olacak!"

20.05.2020 - 14:12 | Son Güncellenme: 20.05.2020 - 14:16

UEFA açıkladı: "Yaptırımlarımız olacak!"

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Finansal Fair Play kuralları, oyuncu maaşları ve koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AJANSSPOR / DIŞ HABER

The Guardian'dan Sebastián'a konuşan Ceferin, "FFP kurallarına uymayan kulüplere yaptırımlarımız olacak, bu değişmedi ancak FFP'yi geliştirmek ve düzenlemek istiyoruz. FFP için ilk hamlemiz lüks vergisi. FFP kurallarını modernize etmek ve rakebeti dengelemek hakkında daha fazla şey yapmak için uğraşıyoruz. Şimdi gemimizi doğru yönlendirmeliyiz ve bunu yapmaya da yakınız. Sonra durum sakinleşince eski işlerimize geri döneceğiz." dedi.

Ertelenen Avrupa Şampiyonası'na değinen Ceferin: "Neden olmayacağını bilmiyorum. Bu virüsün sonsuza kadar süreceğini sanmıyorum. Sanırım düşündüğümüzden daha kısa sürede düzelecek. Bu ciddi bir durum ama şimdi temkinli davranmalıyız. Virüs hakkında fazla bir şey bilmiyoruz ve genel olarak iyimser yaklaşıyorum. İkinci, ve üçüncü dalgaları hatta beşinci bir dalgayı beklemek zorunda olduğumuz bu durumdan hiç hoşlanmıyorum. Hazırız ve yetkililerin tavsiyelerini takip edeceğiz. Futbolun çok yakında geri geleceğinden kesinlikle eminim."şeklinde konuştu.

Oyuncu ücretleri ile ilgili konuşan Ceferin, "Oyuncuların açgözlü olduğunu sanmıyorum. Buna pazar fiyatı karar verecektir. Şu anki duruma bakacak olursak fiyatların düştüğünü görebiliyoruz. Fiyatların düşmesi mümkün ve çok normal. Ancak oyuncuların açgözlü olduğunu, oyuncuların adil olmadığını söylemenin adil olmadığını düşünüyorum. Çünkü maaşları çok yüksek" ifadelerini kullandı.

Ceferin, "Şunu unutmayalım oyuncular çok fazla gelir getiriyorlar ve futbol vergi ödeyen büyük bir futbol endüstrisi. Oyuncular da bu büyük vergiler ödüyor, bu yüzden doğru sözcüğün açgözlülük olduğunu ve kulüplerin daha akıllı olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü fiyatların nasıl hareket edeceğine karar verecek olan pazardır." ile sözlerini tamamladı.

Avrupa'da liglerin yüzde 80'inin yeniden başlayacağını dile getiren UEFA Başkanı, "Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin neden oynanmaması gerektiğini anlamıyorum." yorumunu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler