UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalan takımlar belli oldu

26.02.2021 - 01:30 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 01:39

Bir önceki gün oynanan maçların sonucunda, UEFA Avrupa Ligi son 16 turuna kalan ekipler belli oldu. Manchester United, Tottenham, Roma gibi güçlü ekiplerin yer aldığı listede şaşırtıcı sonuçlarda bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalan takımlar belli oldu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda mücadele etmeye hak kazanan takımlar belli oldu. Bugün, 2. ayağı tamamlanan karşılaşmaların akabinde; çeyrek final öncesi bir üst tura yükselen takımlar açığa çıktı. Şaşırtıcı olmayan sonuçlar olmakla beraber, futbolseverleri şaşırtan sonuçlarda bulunuyor. Örneğin, deplasmanda Alman devi Hoffenheim’a karşı 2-0 galip gelen Molde, ilk maçtaki skor dezavantajına rağmen bir üst tura çıkmayı başardı. Sadece Norveç ekibi Molde değil; Molde gibi şaşırtıcı birkaç sonuç daha mevcut. İşte, UEFA Avrupa Ligi son 16 turuna kalmayı başaran ekipler şu şekilde;

“Arsenal (İngiltere), Manchester United (İngiltere),  Tottenham (İngiltere), Villarreal (İspanya), Granada (İspanya) Shakhtar (Ukrayna), Dinamo Kiev (Ukrayna), Roma (İtalya), Milan (İtalya), Ajax (Hollanda) Molde (Norveç), Rangers (İskoçya), Young Boys (İsviçre), Dinamo Zagreb (Hırvatistan), Slavia Prag (Çekya), Olympiakos (Yunanistan)”

Milan, 10 kişilik Kızılyıldız'a karşı ecel terleri döktü

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği AC Milan, gecenin en flaş karşılaşmalarından biriydi. Maçın son 20 dakikasında 10 kişi mücadele eden Kızılyıldız, güçlü rakibine rağmen son 16’yı yokladı. Her iki takımın arasında gidip gelen maçta, belirleyici bir faktör olmamakla beraber; Milan’ın golü 9. dakikada Franck Kessie’den, Sırbistan takımı Kızılyıldız’ın golü 24. dakikada El Fardou’dan geldi.

Yusuf Yazıcı gol atsa da Lille elenmekten kurtulamadı

Geçtiğimiz gün oynanan maçların arasında Ajax - Lille OSC maçıda nefes kesti. İlk maçta, evinde 2-1 mağlup olan Lille, Hollanda ekibine karşı deplasmanda galibiyet aradı. Yusuf Yazıcı’nın 78. dakikada penaltıdan attığı gol ile beraberliği yakalayan Lille, maçın geri kalan bölümünde bir üst tura daha da kenetlendi. Yine de Ajax futbolcusu David Neres, 88. dakikada attığı golle Lille’in fişini çekti

Granada’dan Gattuso’ya soğuk duş

Gecenin dikkat çekici, çarpıcı sonuçlarından birine sahip olan bir diğer maçı ise Granada ile Napoli arasında oynandı. Deplasmanda Napoli’ye 2-1 mağlup olan İspanyol ekibi Granada, ilk maçtaki 2-0’lık avantajı nedeniyle bir üst tura çıkan ekip oldu. Son 32 turunda Endülüs ekibine karşı beklenmedik sonuçla elenen Napoli, önümüzdeki günlerde İtalyan çalıştırıcı Gattuso ile yolları ayırabilir. Çünkü İtalyan takımı sadece Avrupa’da değil; ligde de son derece kötü bir performans sergiliyor. Napoli, son 6 karşılaşmasında sadece 1 kez galibiyete ulaşabildi.

Komşu, 88. dakikada tura gitti

Yunanistan temsilcisi Olympiakos, Hollanda ekibi PSV Eindhoven’ı son dakikalarda gelen gol ile eledi. İlk maçı sahasında 4-2 kazanan Olympiakos, deplasmanda 2-0 öne geçen Eindhoven’a, 88. dakikada karşılık vererek, bir üst tura adını yazdırdı. PSV’nin iki golü de 33 yaşındaki Eran Zahavi’den gelirken, Olympiakos’un tek golünü Ahmed Hasan Mahcub kaydetti.

UEFA son 16 turu kura çekimi ne zaman? Hangi kanalda yayınlanacak?

UEFA son 16 turu kura çekimi Türkiye saati ile bugün saat 14:00’te gerçekleşecek. Kura çekimi TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Son 16 turu karşılaşmasının ilk ayağı 10 Mart’ta, ikinci ayağı 17 Mart’ta düzenlenecek.

Senin için hazırladığımız haberler