UEFA ceza sahasına girişi yasakladı!

22.01.2021 - 15:44 | Son Güncellenme: 22.01.2021 - 17:16

Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük'e konuk olan ve karşılaşmayı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan lider Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, maç öncesi ısınmak için iki takımın da ceza alanı içini kullanmasına izin verilmemesine tepki göstermişti. Peki UEFA bu duruma ne diyor, ceza sahasına giriş neden yasaklandı? Detaylar haberimizde...

UEFA ceza sahasına girişi yasakladı!

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin yapılacağı Olimpiyat Stadı'nda takımların ceza sahası içerisinde çalışmasına izin vermedi. 

Sergen Yalçın tepki gösterdi

Bilindiği üzere, Süper Lig’in 20. hata mücadelesinde deplasmanda Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Karagümrük’e konuk olan ve maçı 4-1 kazanan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, mücadele öncesi ısınmak için iki takımın da ceza alanı içini kullanmasına izin verilmemesine tepki göstermişti. 

"UEFA izin vermemiş. O zaman neden burada maç veriyorsunuz"

Yalçın, mücadele öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Saha güzel, zemin güzel ama kulübeler çok uzakta. Bu çok mantıksız. Ceza alanı içini kullandırmıyor. Isınmak için ceza alanı içini kullanamıyoruz. UEFA izin vermemiş. O zaman neden burada maç veriyorsunuz. Bakın kaleciler nerede ısınıyor. UEFA izin vermiyor ama lig maçını oynuyoruz. Anlayamadık mantığını. Saçma bir şey” şeklinde yorum yapmıştı. 

Peki, UEFA bu duruma ne diyor?

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin yapılacağı Olimpiyat Stadı'nda takımların ceza sahası içerisinde çalışmasına stadın sahibi olan TFF tarafında izin verilmemesinin nedeni özellikle futbol sahasında en çok yıpranan bölgelerin ceza sahası olması.

Mayıs ayında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak UEFA kendi karşılaşmalarının oynanacağı statlarda özellikle en çok mücadelenin gerçekleştiği kale önlerinin korunmasını istiyor.

Örneğin Galatasaray'ın daha önce Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı dönemlerde lig maçlarının öncesinde sahaya taşınan portatif kaleler korner bayrağına yakın yerlere konur kaleciler çalışmalarını portatif kalelerde yapardı.

TFF de Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle sahayı korumak amacıyla özellikle yağış nedeniyle yumuşak ve bozulmaya müsait çimleri korumak amacıyla böyle bir uygulama yapıyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı tam not almıştı

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, daha önce İstanbul'da yapılacak Şampiyonlar Ligi finali için Atatürk Olimpiyat Stadı'nın UEFA'dan tam not aldığını açıklamıştı. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler