UEFA'dan Galatasaray - Manchester United maçı kararı! Hava şartları...

Orhan Gülek
29.11.2023 - 17:56 | Son Güncellenme: 29.11.2023 - 18:00

UEFA Yetkilileri, olağanüstü yağış nedeniyle Rams Park'ın zeminini incelediler ve Galatasaray - Manchester United maçının oynanıp oynanmasıyla ilgili kararını verdi.

UEFA'dan Galatasaray - Manchester United maçı kararı! Hava şartları...

AJANSSPOR - HABER

İstanbul'daki aşırı yağışın, Galatasaray-Manchester United maçını etkileme ihtimali futbolseverleri endişelendirdi. Hava tahminleri kentte yağışın gün boyu süreceğine işaret ederken, yağmurun maç saatinde şiddetini artırması durumunda karşılaşmanın oynanması tehlikeye girebileceği ifade edilmişti. Maça kısa bir süre kala stadın zeminin inceleyen UEFA yetkilileri son durumu bildirdi.

Galatasaray - Manchester United maçı ertelenecek mi?

Galatasaray ile Manchester United arasında bu akşam oynanacak olan Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde, kentteki yağışlı hava endişe kaynağı oluşturdu. Kritik karşılaşmanın futbolu zorlaştıracak bir zeminde oynanma ihtimali kadar, maçın oynanmasına yönelik bir engel oluşturup oluşturmayacağı da merak konusu oldu.

UEFA'dan karar: "Galatasaray - Manchester United maçı oynanabilir"

Gün boyu yağan yağmur, maç saatinde şiddetini artırırsa Galatasaray-Manchester United maçının oynanması tehlikeye girebileceği ifade edilmişti. Maça saatler kala RAMS Park'ta yağışın olduğu ve zemin de ufak da olsa su birikintileri olduğu öğrenildi. DHA'nın haberine göre saha zeminini inceleyen UEFA yetkilileri, maça 3 saat kala maçın oynanabilir olduğunu ifade etti. Son karar maç saatinde verilecek.

Topla zemin kontrolü yapıldı

Öte yandan sahaya giren bir Galatasaray yetkilisi zeminde topun sekip sekmediğini kontrol etti. Yapılan kontrolde topun ikinci kez sekmediği ve su birikintisine takıldığı görüldü.

Senin için hazırladığımız haberler