Avusturya'da bir Türk...

27.07.2018 - 11:48 | Son Güncellenme: 27.07.2018 - 14:48

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan İbrahim Demiraslan, Avusturya Orta ağır sıklette Kafes Dövüşü Şampiyonu olarak Avusturya halkı ve medyalarında kendinden söz ettiriyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan İbrahim Demiraslan, Avusturya Orta ağır sıklette Kafes Dövüşü Şampiyonu olarak Avusturya halkı ve medyalarında kendinden söz ettiriyor.
İbrahim Demiraslan Viyana’da 1 Aralık 2018’de unvan maçına çıkıp son kemerini almak için yapacağı maça hazırlanıyor. Bu maçı da kazanması halinde alacağı kemerle istediği ülkenin adına Orta ağır sıklette maçlara çıkma hakkını elde edecek.

"Ülkem için her şeyi yapmaya hazırım"

Avusturya’da şampiyon olan İbrahim Demiraslan profesyonel Kafes Dövüşçü olduğunu söyleyerek, “Profesyonel kariyerime 2011’de başladım. 6 kez rakiplerimi nakavt ettim. Orta ağır sıklette bu rekoru yakalayan ilk Türk asıllı sporcuyum. Önümüzdeki rakipler gittikçe güçleniyor. Aralık’ta unvan maçı olacak. İnşallah o maçı da alacağıma inanıyorum. Ondan sonra ülkemi temsil edebileceğim. Türk bayrağını açıp maçlara çıkabileceğim. O yüzden Türkiye’den destek bekliyorum. İnşallah bana destek çıkarsınız. Ülkem için her şeyi yapmaya hazırım. Türkiye'm benim her şeyim, ‘Ne mutlu türküm diyene’ “ dedi.

‘’Araba tamirhanesinde çalışıyorum’’

Güne sporla başlayıp işle devam edip akşamda sporla güne son verdiğine değinen Demiraslan, “Her sabah saat beşte kalkıyorum. Antrenman bir buçuk saat sürüyor her gün evime gelip duşumu alıp işime gidiyorum. Her gün on saat çalışıyorum, araba tamirhanesinde işçiyim. İşten sonra da akşam üstü tekrar antrenmana geliyorum. İki saat daha antrenman yapıyorum. Profesyonel olmak kolay değil. Bir şey istiyorsanız onun için bir şeyler yapmanız lazım. Benim yaptığım bu spor dünyada en zor spor sanatı” diye konuştu.

Grigor Ashughbabyan: "İbrahim’in başaracağına inanıyorum’"

Antrenör Grigor Ashughbabyan ise Demiraslan’ı anlatarak, “İbrahim çok çalışkan ve disiplinli kendisinin iyi bir geleceği olacağını düşünüyorum. Bu şekilde disiplinli çalışmaya devam etmeli. Bir sonraki müsabaka 1 Aralıkta olacak. Bu maçı kazanması için yoğun bir çalışma yapması gerekiyor. İbrahim’in başaracağına inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

Nebil Sebai: ‘’İbrahim, kafes dövüşünde en iyi yeteneklerden biri”

Menajer Nebil Sebai ise İbrahim Demiraslan’ın kafes dövüşünde en iyi yeteneklerinden biri olduğunu ifade ederek, “Şu ana kadar yenilmemiş ve 6 galibiyeti olan bir sporcu. 1 Aralıkta Avusturya’da unvan maçına katılacak. Tahminimce dünya çapında düzenlenen en büyük müsabakalardan birine kulübümüz adına katılma şansı elde edecek. Biz bir sonraki müsabakaya hazırız. İbrahim’i destekliyoruz. Türkiye’de birçok kişi onu destekliyor. İbrahim ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için çok yoğun bir şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Cuma Demiraslan: ‘’Oğlum rakiplerini ilk rauntta nakavt ediyor ’’

İbrahim Demiraslan’ın babası Cuma Demiraslan oğlunun rakiplerini ilk rauntta nakavt ettiğini söyleyerek, “Oğlum İbrahim’in devamlı yanındayım onun destekçisiyim. Maçlarını takip ediyorum. Ama kolay da değil çok zor oluyor tabi ki. Çok stresli geçiyor. Sabah akşam antrenman yapıyor. Hep yanındayız. ‘Baba sen yanımda olmasan maçlara çıkmam’ diyor. Hep arkasında destek istiyor. 1 Aralık’ta kemer unvan maçı var ona hazırlanıyor. Bu güne kadar yaptığı 6 maçta rakiplerini birinci raunt da nakavt etti. İnşallah 1 Aralık’da yine aynısını yaşarız. Avusturya’da bu unvan maçında aldıktan sonra elimizde istediğimiz gibi Türk Bayrağını sallayacağız” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler