Murat Ülker: "Stadın isminin Atatürk Stadyumu olmasını takdir ediyorum"

İsa Kethüda
11.09.2023 - 14:44 | Son Güncellenme: 11.09.2023 - 14:51

Fenerbahçe Stadı'nın halihazırdaki isim sponsoru Ülker'in patronu Murat Ülker, Sarı-Lacivertli yönetimin Atatürk kararından memnun olduğunu açıkladı...

Murat Ülker: "Stadın isminin Atatürk Stadyumu olmasını takdir ediyorum"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Stadı'nın halihazırdaki isim sponsoru Ülker'in patronu Murat Ülker'den Atatürk kararına dair açıklama geldi. Ülker, gazetecilerin konuya dair sorusuna, "Ali Koç Bey'in stadın adının Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi gayretini takdir ediyorum, kongre üyelerini de tebrik ediyorum" dedi.

Ajansspor'un haberini de yorumladı

Koç'un, stada Atatürk ismi verilmesinden sonra sponsor alınmayacağı için kendisinin 5 yıl için 75 milyon Dolar vereceğine dair Ajansspor'un duyurduğu haberi de değerlendiren Ülker, "Duyduğum kadarıyla Ali Bey’in yeni stat sponsorluk teklifi olacakmış. Bu teklifi de memnuniyetle karşılıyorum. Fenerbahçelilik budur" dedi.

Yönetmeliğin değişmesi gerekiyor

Fenerbahçe'nin hafta sonunda yapılan tüzük tadil kongresinde üyelerin oybirliğiyle yönetime stadın ismini Atatürk olarak değiştirme yeksi verilmişti. Bu karardan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Spor Genel Müdürlüğü'nün stat yönetmeliğinde değişiklik yapması gerekiyor.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Fenerbahçe'ye rekor jest!
Habere Git

Çünkü yönetmeliğe göre bir şehirde Atatürk'e dair sadece bir stada isim verilebiliyor. Atatürk Olimpiyat Stadı nedeniyle Fenerbahçe'nin şu aşamadı stadına büyük kurucunun adını vermesi mümkün değil.

Ülker 90 milyon Dolar ödedi

Ülker Grubu 2015 yılında Fenerbahçe'ye sponsor oldu. 90 milyon Dolar'lık sözleşmeye imza konulmasından sonra stadın adı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Kompleksi olarak değiştirildi. Ülker, bu kaynağı dönemin Aziz Yıldırım yönetimine peşin olarak ödedi.

İlgini Çekebilir
Vefa Küçük: "Yetkiye rağmen Atatürk ismi için zorluklar çıkabilir"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler