Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali başladı

06.09.2018 - 16:08 | Son Güncellenme: 06.09.2018 - 16:08

Mersin Bisiklet Derneği tarafından Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu yıl 6. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali başladı.

Mersin'in tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması ve trafikte bisiklete farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen festivalde start verildi.

Bisiklet tutkunları sabah erken saatlerde merkez Toroslar ilçesindeki 68'ler Ormanı'nda bir araya geldi. Kayıt işlemlerinin ardından pedal çeviren bisiklet tutkunları, trafik polisleri nezaretinde kent turu yapmak için yola çıktı.

Etkinlik kapsamında bugün 45 kilometre pedal çevirecek bisiklet sporcuları, sahil turunun ardından tekrar başlangıç noktasına dönecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) SOS Çocukköyü'nden 25 kişilik genç sporcu ile 20 kişilik görme engelli sporcuların yardımcı pilotlar eşliğinde katıldığı organizasyonda Türkiye genelinden de 100'den fazla bisiklet sporcusu yerini aldı.

Kentte 4 gün boyunca tarihi ve turistik yerler gezilip, çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek. Festival, 9 Eylül Pazar günü sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler