Ünlü spiker Melih Şendil'in cinsiyetçi sözlerine büyük tepki

08.08.2020 - 13:36 | Son Güncellenme: 08.08.2020 - 13:48

beIN SPORTS Spikeri Melih Şendil'e tepkiler büyüyor... Cinsiyetçi bir açıklamada bulunan Melih Şendil ne söylemişti? Neden tepki aldı? İşte detaylar...

Ünlü spiker Melih Şendil'in cinsiyetçi sözlerine büyük tepki

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'de günlerdir kadınlar, temeli eşitliğin sağlanması olan İstanbul Sözleşmesi'nin korunması için mücadele verirken beIN Sports'un ünlü spikeri Melih Şendil, yaptığı cinsiyetçi konuşmayla büyük tepki çekti.

Dün akşam beIN Sports'ta Şampiyonlar Ligi maçlarının değrelendirildiği ve eski futbolcu İlker Yağcıoğlu'nun yorumcu olduğu programı sunan Şendil, Real Madrid'in Manchester City karşısına pembe formayla çıkmasını eleştirdi.

'Ben pembe forma yaptırmam'

Şendil, "Ben başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam" dedi. Şendil, "Siz yaptırır mısınız" diye sorduğu Yağcıoğlu da "Ben de yaptırmam" dedi.

Şendil, kadınların futbolda olmaması gerektiğini savunarak, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki... Mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsen düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu. Ayrımcılık yapıyorum diye topa tutabilirler ama önemli değil. Alışığız. Ben mesela bir başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam" dedi.

"İçtenlikle özür dilerim"

Tepkilerin odağında olan Melih Şendil ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cinsiyet ayrımcılığına her zaman katı bir şekilde karşı çıkan beIN Sports ailesinin yanı sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki 'Maç Sonu' programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Twitter'da trend topic olan Şendil'in bu sözleri sosyal medyada kadınlar başta olmak üzere binlerce kişinin tepkisini çekti.

Dünyada kadın futbolu büyük yükselişte

Real Madrid gibi Everton ve Juventus da pembe formayla oynamıştı. Türkiye'de Kasımpaşa pembe, Galatasaray da mor formayla maçlara çıkmıştı. Fenerbahçe, 'He for She' kampanyasıyla cinsiyetçiliğe karşı mücadele verirken, Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ile de sahalarda mücadele ediyor. Dünyada kadın futbolu giderek büyüyor. Süper Lig'de şampiyon takım bile 4 bin seyirciye oynarken, dünyada birçok kadın takımı onbinlerce seyirci seyirci topluyor.

İşte o tepkilerden bazıları...

Senin için hazırladığımız haberler