Usta, Şenol Güneş'e plaket verecek!

12.03.2016 - 11:48 | Son Güncellenme: 12.03.2016 - 11:48

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Mersin İdmanyurdu karşısında aldıkları galibiyetle Spor Toto Süper Lig'in erteleme maçında Beşiktaş ile yapacakları mücadeleye yüksek moralle hazırlanma fırsatı bulduklarını söyledi.

Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin İdmanyurdu galibiyetinin moral ve puan açısından çok iyi olduğunu ve rahat bir nefes aldıklarını belirtti.

Karşılaşmada bordo-mavili taraftarların desteğini iyi bulduğunu ifade eden Usta, "Tabii onlar da bizim gibi ara ara serzenişte bulundular ama genel anlama bakıldığında, Trabzonspor taraftarı bıkmış, usanmış, gerçek anlamda başarıya muhtaç. Bir taraftan da şunu hep birlikte anlamamız lazım. Bütün bu yaşananlarla biz bu sezon inişli çıkışlı bir dönem geçiriyoruz. Bu sene bu tür aksilikler yine olacaktır. Mersin İdmanyurdu maçı moral açısından da puan açısından da iyi oldu" dedi. 

Mersin İdmanyurdu maçının kendileri açısından önemini anlatan Usta, "Bu maçın kritiğini yapmak o kadar kolay değil. Maçın iki önemi vardı. Trabzonspor'un puan alması gerekiyordu. Psikolojik çöküntü içinde olan bir takımdan bahsediyoruz. Yarınlara daha sağlıklı gidebilmesi çok önemli. Çünkü insan psikolojik olarak sıkıntı yaşıyorsa, ayakları çalışmaz, performansı düşer. Takımın böyle bir galibiyete gerçekten ihtiyacı vardı" diye konuştu.

- Beşiktaş maçı

Galibiyetin takımda oluşturduğu havanın, Beşiktaş maçına olumlu yansıyacağını düşündüğünü kaydeden Usta, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'un daha diri olmasını bekleyebiliriz. Trabzonspor'un sorunları maalesef devam ediyor. Hala sakat oyuncuları, kırmızı kart cezalısı oyuncuları var. Geçen hafta Torku Konyaspor maçına ve bu maça baktığınız zaman sahada 7 farklı oyuncu vardı. Sürekliliği olmayan bir takımdan bahsediyoruz. Bunun çok çeşitli nedenleri var. Trabzonspor'un bu halde bulunmasının sebeplerini iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Yönetim olarak biz bunun peşindeyiz. Niçin biz bu durumdayız? Bundan sonra daha sağlıklı yarınlara gidebilmek adına. Bu maçın sonucu itibarıyla Beşiktaş maçına daha diri, sağlıklı, zinde, iyi hazırlanma şansını takım bu galibiyetle en azından yakalamış oldu."

- Güneş'e plaket verilecek

Trabzonspor yönetimi, takımın Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki son sezonu olması nedeniyle hayata geçirdiği ve iki maçtır uygulanan "Efsanelere Veda Plaketi" projesi kapsamında, salı günü Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e de plaket verecek.
Başkan Usta konuya ilişkin, "Şenol hoca bizim hocamız. Biz bu sene Hüseyin Avni Aker'e veda ederken Trabzonspor'un efsanelerine burada her hafta ödüller veriyoruz. Listeye baktım, gelecek maçta ona ödül vereceğiz. Beşiktaş maçından önce, bizim efsanemiz olarak Şenol hoca da ödülünü almış olacak" dedi.

Usta, Mersin İdmanyurdu maçının devre arasında soyunma odasına indiği yönündeki iddialarla ilgili de, "Maçın devre arasında soyunma odasına inmedim. Uzun süredir arkadaşlarla birlikteliğimiz var ama maçın devre arasında bir yere gitmedim ve görüşmedim" açıklamasını yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler