Üyelerine 'Süper Lig' garantisi veren Digitürk'ten yayın ihalesi açıklaması

07.03.2022 - 23:58 | Son Güncellenme: 08.03.2022 - 09:16

Yayın ihalesi yapılmadan önce üyelerine Süper Lig garantisi veren Digitürk, bazı paketlerdeki hakkını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı. İşte detaylar...

Üyelerine 'Süper Lig' garantisi veren Digitürk'ten yayın ihalesi açıklaması

AJANSSPOR HABER

Yayıncı kuruluş beIN Sports'u bünyesinde bulunduran Digitürk, kendisine verilen sürede TFF ile imzaları atmayınca 7 paket üzerindeki hakkını kaybetti. Digitük'ün çekilmesinin kesinleşmesiyle  TFF,  5 paket için Saran Group ve 2 paket içinse TRT ile masaya oturacak.

Digitürk'ten açıklama

Konuyla ilgili Digitürk'ten açıklama geldi. Açıklamada, "TFF ve İhale Komisyonu’nun, mevcut belirsizlik koşullarında önemli ölçüde daha yüksek ve mali açıdan güvenli bir teklifi reddetme kararını dikkatle takip ettik. TFF ve komisyonun, Türk futbolu çıkarları için hareket etme sorumluluğu olduğunu da hatırlatmak istiyoruz" denildi.

İhale öncesi müşterilerine garanti verdi

Yayın ihalesi  öncesi beIN'den aranan abonelere açılan telefonda 'yeni dönem' garantisi verilmişti. Abonelerini arayan görevliler şu ifadeleri kullanmıştı: "Biliyorsunuz Süper Lig'de yayınlar yıllardır bizde. Gelecek dönemde de bu sürecek. Yıllık abone olmanız halinde Süper Lig yayını bizde olmazsa istediğiniz gibi sözleşmeyi feshedebilir beIN'den ayrılabilir ve bundan dolayı herhangi bir ceza ödemesi yapmazsınız. Sadece kullandığınız gün kadar ödeme yaparsınız."

Cezai işlem olmadan ayrılma hakkı

TFF ile Saran Group ve TRT arasında bir hafta içinde imzaların atılması durumunda Digitürk müşterilerine ceza ödemeden ayrılma hakkı doğacak.

Senin için hazırladığımız haberler