VALORANT, 2022 VCT 1. Aşama - Challengers EMEA başlıyor!

10.02.2022 - 00:16 | Son Güncellenme: 10.02.2022 - 00:20

VALORANT’ın bu sezonun Avrupa’daki ilk büyük uluslararası turnuvası olan 2022 VCT 1. Aşama – Challengers EMEA, 11 Şubat’ta başlayacak. Turnuvada ülkemizi, Papara Supermassive Blaze ve BBL Esports temsil edecek.

VALORANT, 2022 VCT 1. Aşama - Challengers EMEA başlıyor!

Bölgelerde yapılan kapalı elemelerin ardından Challengers EMEA’ya katılacak takımlar belli oldu. 12 takımın yer alacağı turnuvada ülkemizi Türkiye’deki 1. Kapalı elemenin şampiyonu Papara Supermassive Blaze ve 2. Kapalı elemenin şampiyonu BBL Esports temsil edecek. 11 Şubat – 27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada ilk 3’te yer alan takımlar Masters 1’e yükselecek. Turnuvanın toplam ödül havuzu ise 200 bin Euro.

Challengers EMEA Formatı


Kapalı elemeler sonrası çekilen kurada turnuvaya katılım hakkı kazanan 12 takım altışarlı iki gruba ayrıldı. Gruplarında ilk 3’te yer alanların Playoff’lara yükseleceği normal sezon aşamasında maçlar BO3(3 harita) üzerinden oynanacak. Gruplarını ilk sırada tamamlayan 2 takım Playoff ilk turunu pas geçecek. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak maçlar 18.00’da başlayacak.


Challengers EMEA Playoffları


EMEA Playoffları 22-27 Mart tarihleri arasında, ikili eleme grubu şeklinde oynanacak. Alt grup finali ve büyük final maçları haricinde maçlar yine BO3 üzerinden oynanacak. Alt grup finali ve büyük final ise BO5 şeklinde gerçekleştirilecek.

İlk Dünya Şampiyonu da yer alacak


Temsilcimiz cNed’in de formasını giydiği son Dünya Şampiyonu Acend, turnuvaya kapalı eleme oynamadan katılıyor. Avrupa temsilcisi Acend, temsilcilerimiz BBL Esports ve Papara SMB ile aynı grupta yer alacak. Böylelikle cNed, eski takımı olan BBL Esports’a karşı da mücadele etmiş olacak.

A Grubu:


Gambit Esports - Doğrudan Davet
Team Liquid - Doğrudan Davet
BIG - EU 1. Kapalı Elemeleri
FunPlus Phoenix - BDT 1. Kapalı Elemeleri
LDN UTD - EU 2. Kapalı Elemeleri
Natus Vincere - BDT 2. Kapalı Elemeleri
B Grubu:
Acend - Doğrudan Davet
Fnatic - Doğrudan Davet
Guild Esports - EU 1. Kapalı Elemeleri
Papara SuperMassive Blaze - TR 1. Kapalı Elemeleri
G2 Esports - EU 2. Kapalı Elemeleri
BBL Esports - TR 2. Kapalı Elemeleri

Senin için hazırladığımız haberler