Van Persie şovuyla, Fener güle oynaya...

01.05.2016 - 23:01 | Son Güncellenme: 01.05.2016 - 23:01

Hem skor olarak hem de göz zevkine hitap eden futbol olarak Fenerbahçe takımı gecede, taraftarlarına ve futbolseverlere büyük haz veren müthiş bir futbol gösteri sanatı icra etti.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında taraftarı önünde Gaziantepspor'u konuk eden, 90 dakika boyunca baskılı ve ofansif ağırlıklı futbol kurgusuyla oynayan Fenerbahçe, rakibini güle oynaya 3-0 gibi farklı skorla mağlup etmeyi başardı.

Konuk ekip Gaziantepspor açısından;

Maçın özeti olarak; “Son haftalarda ciddi düşüş yaşayan konuk ekip Gaziantepspor, dış sahada oynadığı zorluk derecesi yüksek olan kritik maçta Fenerbahçe’ye karşı hiçbir varlık gösteremeyerek şansları sayesinde daha da farklı yenilmekten kurtuldu” diyebiliriz.

Karşılaşmaya takım halinde konsantrasyon bütünlüğünden uzak olarak başladılar. Fenerbahçe’nin özellikle golden sonraki yoğun baskısı karşısında ilk yarı boyunca oyunu kendi yarı alanında kabul eden ve tamamen savunmaya yönelik bir oyun kurgusu sergilediler. İleriye hiç çıkamazlarken defansta ise top kayıpları, adam markajı ve alan savunmasında ciddi hatalar yaptılar. Hal böyle olunca Fenerbahçe’ye çok pozisyonlar verip kalelerinde önemli tehlikeler yaşadılar.

İkinci yarıda da yine aynı futbol kurgusuyla devam etmekten başka çareleri olamayan konuk ekip, bu yarıda daha fazla zorlandılar ve kalelerinde daha fazla gol görmekten kurtulamadılar. Maçı 3-0 gibi farklı skorla kaybettiler ama farkın daha fazla artmasını engelleyen tek olguları şans faktörüydü.

Fenerbahçe’ye gelince;

Sezon başından beri takım savunması anlamında kusursuz görünen Fenerbahçe, ligin sonlarına doğru ofansif anlamda sistem değişikliğine gitmesi sonucu olağan üstü hücum performansını yükselterek Mersin İdmanyurdu, Konyaspor “kupa maçı” Trabzonspor ve bu maçta toplam 14 gol atarak ligin skorer takımlarında biri olmayı başardı. Bununla da kalmayarak dünya yıldızları olan Nani ve Van Persie’den gerçek performans verimlerini almaya başladı.

Maçı kısa bir değerlendirdiğimizde; büyük takım kimliğiyle kolay goller bulup bir rahat galibiyet alan sarı lacivertliler; gol dakikasına kadar oyunu rölantide götürdüler. Ancak son yarım saat içinde oyuna ağırlıklarını koyarak müthiş bir ofans futbol kurgusu sergilediler. İlk golü bulduktan sonra oyunun kontrolünü tamamen ellerine geçirip, sürekli rakip kaleyi abluka altına aldılar. Gerek rakip kaleyi karşıdan gören kolektif hücumlar ve gerekse kanat varyasyonlarıyla rakibi fena halde bunaltan Fenerbahçe takımı ve özellikle de forvet hattı Gaziantepspor ceza yayı içinde ve çevresinde çok sayıda pozisyona girip, yine çok sayıda golleri kaçırdılar. İlk yarıda farkın artmasını engelleyen tek faktör Fenerbahçe adına şansızlık, konuk ekip Gaziantepspor adına ise şans olgusuydu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da ev sahibi Fenerbahçe çok hızlı başladı. Bu yarıda sergilenen futbol kurgusu, sarı lacivertlilerde tek hedefin farklı galibiyet almaları yönündeydi. İkinci yarıda iki gol Fenerbahçe’nin yıldız oyuncuları Alper ve Nani yapımı asistlere Hollandalı yıldız Van Persie jeneriklere uygun çok şık golleri gelince skor 3-0’a geldi. Fenerbahçe takımı skoru artırmasına rağmen maç sonuna kadar ofansif futbol kurgularından asla ödün vermediler. Hem skor olarak hem de göz zevkine hitap eden futbol olarak Fenerbahçe takımı gecede, taraftarlarına ve futbolseverlere büyük haz veren müthiş bir futbol gösteri sanatı icra etti. Fenerbahçe takımını kutluyorum.

 

Senin için hazırladığımız haberler