Vanspor FK takım otobüsü çevirmeye takıldı! Trafik cezası...

Akın Ungan
06.12.2023 - 22:31 | Son Güncellenme: 06.12.2023 - 22:53

Ziraat Türkiye Kupası maçı için Kayseri'ye giden Vanspor FK Kırklareli'nde çevirmede durduruldu. Trafik polisleri, takım otobüsüne ceza kesti. İşte detaylar.

Vanspor FK takım otobüsü çevirmeye takıldı! Trafik cezası...

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü Turu'nda Süper Lig temsilcisi Kayserispor ile karşı karşıya gelen Vanspor FK, 4-0 kaybettiği zorlu mücadele öncesi trafik cezası şoku yaşadı. TFF 2. Lig ekibinin takım otobüsü, trafik polisleri tarafından durdurularak ceza kesildi.

Kırklareli girişinde durduruldu

Ankara'dan kupa maçının oynanacağı Kayseri'ye gitmek üzere yola çıkan Vanspor FK takım otobüsü, Kırklareli girişinde trafik kontrol noktasında polisler tarafından durduruldu. 

Vanspor'a çakar ve plakadan ceza

Trafik denetim ekipleri, Vanspor takım otobüsüne cezai işlem uyguladı. Kesilen cezaya gerekçe olarak otobüste resmi plakanın olmaması ve çakar kullanılması olarak gösterildi.

İlgini Çekebilir
Kayserispor 4 golle turladı!
Habere Git

Vanspor'dan tepki

Vanspor, takım otobüsüne uygulanan cezai işlemin ardından tepki gösterdi. Vanspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Bilici, "30 kişilik takım kafilesi kendi otobüsümüz ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakibimiz olan Kayseri'ye doğru yola çıktık. Ankara'nın çıkışında bulunan Kırıkkale girişinde görevli trafik polisleri tarafından kasıtlı durdurularak, dakikalarca bekletildik" dedi.

"Vanspor olduğu için bu muameleyi bizlere layık gördüler"

Bilici, "Keyfi olarak yaklaşık 20 dakika durdurulduktan sonra çakar lamba nedeniyle maalesef ceza kestiler. Müsabaka için antrenmana yetişmemiz gerekiyor. Şimdi soruyorum, spor kanununda yer alan spor kulüpleri için müsaade edilen çakar lamba engeli nedir? Niyetinde ön yargı olarak gördüğümüz bu memurlar Vanspor olduğu için bu muameleyi bizlere layık gördüler" ifadelerini kullandı.

Ayrıca birçok kişi farklı kulüplerin takım otobüslerini işaret ederken, çakar kullanımının sadece Vanspor tarafından yapılmadığını söyleyerek kesilen cezaya tepki gösterdi. Öte yandan futbol kulüplerinin seyehatlerinde takım otobüslerinde çakar kullanılması Spor Kanunu ve İç İşleri Bakanlığı genelgesinde yer aldığı ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler