Vedat Muriç transferi tamamlandı

15.09.2020 - 18:25 | Son Güncellenme: 15.09.2020 - 18:25

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi... Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriç, Lazio'ya transfer oldu. İşte Vedat Muriç transferinin detayları...

Vedat Muriç transferi tamamlandı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Vedat Muriç'in Lazio'ya transfer olduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

 

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Sağlık kontrollerinin tamamlanması ile profesyonel futbolcumuz Vedat Muriqi'in İtalyan Kulübü S.S. Lazio'ya, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 17.500.000 Avro net bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır" denildi.

Başkent ekibinin başarıya bağlı bonus ödeyeceğinin belirtildiği açıklamada, "Transfer bedeline ilaveten, S.S. Lazio kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak S.S. Lazio, Kulübümüze aşamalı olarak azami net 2.500.000 Avro bonus bedeli ödeyecektir" ifadesi kullanıldı.

 Kosovalı golcünün sonraki satışından pay alınacağının belirtildiği açıklama, "Ayrıca, S.S. Lazio tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde S.S. Lazio tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüze %5 bonus bedeli ödeyecektir" ifadesiyle son buldu.

6 milyon lirasını bıraktı

26 yaşındaki golcü, geçen sezondan 500 bin Euro alacağından vazgeçerken, bu yılın Ağustos ayına ait 200 bin Euro'luk alacağını da bıraktı. Vedat Muriç, bu şekilde toplam 700 bin Euro; yani yaklaşık 6 milyon liralık bir alacaktan vazgeçti.

Limite katkı

Muriç'in bonuslar hariç garanti bonservis bedelinin üçte biri; 5,83 milyon Euro Fenerbahçe'nin Takım Harcama Limitleri'ne eklenecek. Bu da TL bazında yaklaşık 52 milyon liraya tekabül ediyor. Üstüne Muriç'in vazgeçtiği 6 milyon lira da eklendiğinde, limite katkısı 58 milyon lirayı buluyor.

Vedat Muriç kaç gol attı?

Yeni sezonda  Lazio forması giyecek olan Vedat Muriç, geçen sezon Fenerbahçe'de toplam 36 maçta 17 gol atıp 7 de asiste imza attı.

"Yaşatmış olduğunuz duygular için teşekkür ederim"

Lazio'ya transferi açıklanan Vedat Muriç, sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayınladı.

"Fenerbahçe'ye gelirken çok büyük bir kulübün kapısından içeri girdiğimi biliyor, göreceklerimin neler olacağına dair tahminler yapıyordum. Ancak birbirine sıkı sıkıya bağlı bir ailenin içinde, beklediğimden daha büyük bir sevgiyle karşılaştım. Bana gösterilen sevginin karşılığını vermek için her zaman elimden gelenin en iyisini yapmak istedim. Milyonlarca taraftarımızla unutulmaz anlar yaşadım.

Şimdi yeni bir maceraya başlarken, yeni hedeflere koşarken sizlerin sevgisi her zaman gücüm ve destekçim olacak. Başkanımız Sayın Ali Koç'a, yöneticilerimize, takım arkadaşlarıma, teknik ekibimize ve tüm kulüp personelinin yanı sıra büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederim.

Yaşatmış olduğunuz eşsiz sevgi ve benzersiz duygular için çok teşekkür ederim.

Hoşçakalın..."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler