Victor Wembanyama'ya rakip geliyor! Boyuyla rekorlar kitabına girdi

20.06.2024 - 16:46 | Son Güncellenme: 20.06.2024 - 17:17

NBA'de San Antonio Spurs forması giyen ve olağanüstü atletik yapısıyla tüm dengeleri alt üst eden Victor Wembanyama'ya rakip çıktı. İşte tüm detaylar...

Victor Wembanyama'ya rakip geliyor! Boyuyla rekorlar kitabına girdi

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İspanyol basınından Marca'da yer alan habere göre;  henüz 15 yaşında boyuyla Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran genç basketbolcu Oliver Rioux, NBA'e adım atmaya hazırlanıyor.

Rekorlar kitabına girdi

Şu anda 18 yaşında olan Kanadalı basketbolcu Oliver Rioux, henüz 15 yaşındayken 2 metre 28 santimetrelik boyuyla Guiness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın En Uzun Genci" olarak girmeyi başardı.

NBA'e adım atmaya hazırlanıyor

Şu anda 2 metre 36 santimetre boyunda olan Oliver Rioux, NBA hayalini gerçekleştirmek adına Amerika'da Florida Üniversitesi'nde basketbol oynamaya devam edecek.

NBA'in uzunlarına fark attı

2 metre 36 santimetre uzunluğundaki Rioux, şimdiden Amerikan Kolej Sporları Kurumu'nda (NCAA) forma giyen en uzun basketbolcu olarak kayıtlara geçmeye hazırlanıyor. Kanadalı yıldız, NBA'de forma giydiği takdirde ise ligdeki aktif forma giyen en uzun oyuncular Boban Marjanovic (2.24m) ve Victor Wembanyama'yı (2.24m) geride bırakacak.

Tarihin en uzunu olmaya aday

Oliver Rioux, NBA'e adım attığı takdirde bununla da yetinmeyerek NBA'de forma giymiş en uzun basketbolcu unvanını Manute Bol'dan (2,31m) almış olacak. 1985-1995 yılları arasında NBA'de forma giyen Sudanlı basketbolcu, 2010 yılında hayatını kaybetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler