Vida'ya kırmızı kart çıkmalı mıydı?

27.06.2020 - 00:04 | Son Güncellenme: 27.06.2020 - 00:04

Ajansspor yorumcusu ve Radyospor programcısı FIFA Kokartlı Eski Hakem Bülent Yıldırım, Süper Lig'in 29. haftasında oynanan Beşiktaş - Konyaspor maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Vida'ya kırmızı kart çıkmalı mıydı?

Beşiktaş-İH Konyaspor maçından sonra, Hüseyin Özkök’le Ajansspor sosyal medya kanallarından canlı yayınlanan ‘Bülent Yıldırım’la 360 Derece” programında öne çıkan pozisyon değerlendirmeleri şu şekilde:

  • Riad Bajiç’ e gönderilen topta Vida’nın bir elle oynaması ve bariz gol şansının engellenmesi söz konusu değil.
  • Hadziahmetoviç’in Lens’in kaval kemiğine karşıdan tabanla yapmış olduğu, sporcunun sağlığını tehlikeye sokan ciddi faulü sonrası, VAR müdahalesiyle verilen kırmızı doğru karar.
  • Rıdvan’ın Ömer Ali’den önce müdaha ettiği topta bir ihlal ve penaltı yok. Bu tarz anlık ikili mücadelelerde topa temastan sonra kalecinin elle oynamasında bir sorun yok. Böyle “ayakla bilerek kaleciye pas” olmaz.
  • Uğur Demirok'un Burak Yılmaz'ın ayağına topa müdahalesi yok iken yapmış olduğu gereksiz ve dikkatsiz temaslı müdahalenin penaltı olduğunu düşünüyorum. VAR’ın müdahale alanı içerisinde bir temas değildi. Hakemin kendi kararıydı.
  • Vida’nın riskli ve kayarak Miloseviç’in kavalına, ayak tabanının üst tarafıyla temas ettiği müdahale, riskli ve sınırda bir müdahale idi. Bu tarz “sınırda” müdahalelere, mutlaka VAR tarafından izleme tavsiyesinde bulunulması gerektiğini düşünüyorum, aynen geçen hafta Kibong’un Burak’ın tendonuna yapmış olduğu sınırda müdahalede olduğu gibi! Karar standartı ve güvenilirlik açısından bunu şart görüyorum. Ancak, bu sezon bu konuda sezon başından beri hiçbir standart yakalanamadı.
  • Kaleci Ertuğrul’un hızla ilerleyen Burak’la müdahalesinde, verilen görüntülerden penaltı gerektiren bir ihlal tespit edemedik. VAR da o şekilde değerlendirdi.
  • İlk yarının sonunda iptal edilen Ömer Ali golünde ofsayt kararı doğruydu. Maçın bitirme zamanlaması Hakem açısında yanlıştı. Daha doğru bir zamanlama ile ilk yarı bitirilmeliydi.
  • Alper Diaby mücadelesinde, penaltı ve ayakla kaleciye bilerek pas yoktu. Devam kararı doğruydu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

(GÖRÜNTÜLER BEIN SPORTS'TAN ALINMIŞTIR)

Senin için hazırladığımız haberler