Video - Ali Koç'tan flaş açıklamalar! Volkan, Aatif, Dirar, yardımcı antrenörler...

10.10.2018 - 16:57 | Son Güncellenme: 10.10.2018 - 16:57

Video - Ali Koç'tan flaş açıklamalar! Volkan, Aatif, Dirar, yardımcı antrenörler...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'ye konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ali Koç'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Yine FB TV'de taraftarımızın huzuruna çıkıyoruz. Yeni yayın yönetmenimiz Tunç Elibol'a da hayırlı olsun diyorum. Hayal kırıklığı ve sancılı bir dönemdeyiz. Tahminimizden daha kötü bir tablo var. Ligde olmaması gereken yerdeyiz. Eleştirileri anlayışla karşılıyorum. Doğaldır, ne kadar iyi iş yaparsanız yapın, top çizgiyi geçmediğinde eleştiriler oluyor. Hata yaptık, hatalarda yapacağız. Bu işin okulu yok. Tecrübeyi iş içerisinde kazanıyorsunuz.

"Kulübü ne şartlarda aldığımızı unutmayalım"

Zincirleme hatalar olduğunu düşünmüyorum. Şans bizim yanımızda olmadı. 2-3 maçta 6 puan alsak, 5 puan bile çıkartmış olsak farklı şeyleri konuşacaktık. Beşiktaş ve Başakşehir maçında galibiyeti kaçıran taraftık. Sonuç olarak 8 maçta; 8 puan. 4 ay önce göreve geldik, ne şartlarda kulübü aldığımızı unutmayalım. Fenerbahçe Kulübü, sadece 8 haftalık süreçte futbol takımının oynadığı futboldan ibaret değil. Ne dediysek o istikamette adımlarımızı atıyoruz. 11 transfer yaptık. Genç oyuncularımızı Slimani gibi Ayew gibi isimlerle besledik. Lugano'nun Edu'nun ilk geldiği yılları hatırlayın...

"Transferlerin doğru ya da yanlış olacağını zaman gösterecek"

Bir suç varsa sorumluluk yönetim kurulu ve benimdir. Bu sözümün arkasındayım. FFP için oyuncu satmak durumunda kaldık. Biz de biliriz. Paralar harcayıp, ses getirecek transferleri ama sonrasını düşünmek gerek. Sabredilmeli, transferlerin doğru ya da yanlış olacağını zaman gösterecek. Ben taraftarımdan daha sabırlıyım ve umutla bakıyorum.

 Avrupa'nın en iyi basketbol takımı var. Bunun bütçesi 30 milyon euro. Bu bütçeyi koruduk. Allah izin verirse bu sezon o kupayı alacağız.

Banka borçlarımız var. SPK'ya teşekkür ediyorum. Sivasspor maçına sponsorlarla çıkacağız. Oradan da gelir gelecek. 800-900 milyon TL kaynak yaratmamıza rağmen mart ayından sonra önümüzü göremiyoruz. Biraz daha sabırlı olunması noktasında taraftarımıza rica ediyorum. Biz günü kurtarmak için gelmedik.

"Bu kulübün asıl sahibi taraftarlardır"

Beşiktaş ve Başakşehir maçındaki performansından memnunum. Ç. Rizespor ve Zagreb maçındaki performansından memnun değilim. Ben, yönetici olduktan sonra maça gitmedim.  7 yaşından beri maçlara gidiyorum, taraftar gibi düşünüyorum. Fakat yuhalamak ve ıslık bize yakışmayan tablo. Geçen sezon bunu seçim boyunca tenkit ettim. Ben bu tutumu reddediyorum. Bu bize zarar verir. Evet, 4 senedir başarı yok. Ondan dolayı bu sezon tepki olabilir. Fenerbahçe'ye her alanda sahip çıkmamız lazım. Bu kulübün gerçek sahibi taraftardır. Burada değişen bir şey yok.

Ali Koç'tan Ersun Yanal açıklaması...

Biz yola çıktık, yol haritası çizdik. Arada düzeltmeler olacaktır. Büyük resim değişmemiştir. Ben ve yönetim kurulum gelecekten umutluyum. Bugün görmüşsünüzdür. Buffon, 'Kariyerimde unutamadığım stat Fenerbahçe Stadyumu' dedi. Bu günlere geri dönelim. Dün olmadı, bugün olmadı, yarın da olmayacak. Ersun Yanal bizim planlarımız arasında yok. Ne kendisiyle konuştuk, ne de planlarımız arasında var.

Ersun hoca için medya kampanyası var. Ben ondan etkilenmem. Olmayacağını buradan söylüyorum. Şimdilik bu sevdaya son verin. Benden sonra ne olur, onu bilmiyorum.

"Yumuşak geçiş için teknik ekibin kalmasını istedik"

Türk spor medyasında Ersun Yanal için olumlu bir algı yaratılmaya çalışılıyor.  Sezon öncesi Aykut Hoca ile görüşmelerimiz oldu. Fakat yeni hoca arayışlarına girdik. Bu değişim sürecinde ne gibi zorluklarla mücadele ettiğimiz için bunu anlatmak istedim. Biz buraya düzen değiştirmeye geldik. Hiçbir zaman pes etmemek için yola çıktık.  Hocamız teknik ekibinin iyi olduğunu ifade etti. Comolli kendisiyle konuştu. Biz yumuşak bir geçiş ile teknik ekibinin kalmasını bizlere geçiş döneminde katkı sağlayacağını düşündük.

Comolli ve Aykut Hoca olumlu referansları olduğu için teknik ekiple devam ettik. Biz ne yaparsak yapalım, gelişime açık olmadığını, eski düzenin daha iyi olduğunu ve devam edilmesi gerektiği oyuncularımıza ve Samandıra'ya yayıldı.

Arda Keskin arkadaşımıza salon sorumluluğu veriliyor. Hocamız işi beğenmiyor. Sonra yollarımızı ayırıyoruz. Erwin Koeman'ın gelmesiyle Turgay Altay'ın bazı yetkileri Koeman'a veriliyor. Daha sonra bu kişiler yeni kişilere yol gösterme konusunda isteksiz davranıyor. Yollarımızı ayırma kararı almıyor 3 kişiye olumsuz yansıyor. Erwin Koeman'ın gelişi sonrası Turgay Altay'ın görevlerinin bir kısmı aktarılıyor. "Bu gidişatı nasıl çözeceğiz, nasıl daha iyi oluruz diye" konuşulurken antrenörlerden Turgay Altay, 'Bana ne? Benim sorunum mu, Fenerliler düşünsün" diye tesis içinde birkaç kez konuşuyor.

"Takımın havasını olumsuz etkiliyorlardı"

Bize göre mevcut işleyişin başarısız olması için çaba gösteriyorlar. Beşiktaş maçı öncesi takımın havasını olumsuz etkiliyorlar. O gün maçta prim açıklanıyor. Maç günü primin yetersiz olduğu anlatılıyor. Soyunma odasında halı var. Antrenör soruyor: "Halı nedir?" diye o da "Maçı kaybedeceğiz, hocanın cenazesini halıya saracağız" diyor.

Bu tutumlar herkesi olumsuz etkiliyor. Yemeklerde oyunculara safınızı belli edin şeklinde konuşmalar yapılıyor. Halı yine sahaya serilmiş, bu sefer cenazeyi kaldıracağız diyorlar. Ertesi gün "Fenerliler yüzünüz gülüyor, maçı kazandınız ya" deniliyor. Bu hocalarla yolumuza devam edemeyeceğimiz bilgisini veriyoruz. Bu hocalarımızın iş çıkışını cuma günü yaptık, hazırlıksız yakalansınlar diye. En büyük vefa Fenerbahçe'ye. Bu arkadaşların birinin bilgisayarında 28 Haziran'dan itibaren idman programları, idman performansları, tüm maç istatistiklerini dışarıya sızdırıyorlar.

"Bilgiler dışarıya sızdırılıyor"

Geçen sezonun tüm idman bilgileri silinmiş fakat bu sezon olan her şey var.  Söylemek istediğim; mevcut bilgiler dışarıya sızdırılıyor, geçen sezondan ise her şey siliniyor.

Bizim iyi niyetimizden şüphe etmeyin. Futbol takımı sahada mücadele ediyor. Biz her alanda mücadele ediyoruz. Bizden desteklerinizi esirgemeyin. Fenerium %100 artış yaptı, ilk 3 ayında. İki maçta 2 top kaleye girse 6 puan ve çok başka şeyler olacak. Arkamızda olun, bizlere inanmaya devam edin. Biz buraya sistem değiştirmeye geldik.

Müjdat Yetkiner geçen bir TV'ye bağlandı. Ben, sonrasında izledim. 4-5 Haziran'da olay yaşanıyor. 4-5 ay sonrasında olay gündeme geliyor. Müjdat Yetkiner, "Ben, küfür etmedim" diyor. Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki; yalan söyleyene inanılıyor, doğru söyleyen doğrusunu ispat etmek zorunda kalıyor.

Ben olayı kişiselleştirmedim. Kişiselleştirsem Müjdat Yetkiner'in üyeliğini iptal edebilirdim. Aatif ve Dirar'ı genellemek gerekirse; ekip takım ruhundan eksik görüntü. Sonuçlar iyi gitmediği için ben Samandıra ve soyunma odasındayım. Ben, bu iki oyuncuyu gamsız görüyorum. Beklediğim  ruhu yansıtmıyorlar.

Volkan Demirel konusunda...

Değişime karşı tavır alan birçok yıldız oyuncu vardır. Fenerbahçe için Volkan, Fenerbahçe için sahiplenme duygusu çok yüksek, bazı zamanlarda kendisine zarar verecek şekilde Fenerbahçe'yi sahiplenmiş bir oyuncu. Ali Koç için Volkan; Volkan 19 yaşında camiamıza geldi. Çok sevdiğim bir kişilik, çok iyi bir baba, ailesinin evini ziyaret ettiğim tek kişi. Ne Comolli ne de Cocu inanmadığım kararı bana aldırtamaz.

Volkan'ın kadro dışı kalması benim için çok zor bir karardı. Kendisini çocuklarım çok sever, onlar da çok şaşırttı. Son 2 sezon, Volkan'ın en kötü sezonlarıydı. Buna rağmen belki çok duygusal belki de çok romantik davrandım. Pek çok aksi görüşe rağmen Volkan'ın kontratını uzattım. Ben, Volkan'ın liderliğine ihtiyacımız olduğu için devam ettim.

"Volkan Demirel Fenerbahçe'ye zarar vermek istemez"

Volkan'ın kontratını uzattık, sonra kaleci konusunda istenmesine rağmen hamle yapamadık. Volkan'ın takıma büyük katkısı olacağını düşündük. 6 maçta da 11 oynadı. Sonrasında işler tersine gitti ve kaleci almak istedik. Sonrasında Harun'u transfer ettik. Volkan'daki durum pek çok yıldız oyuncuyla yaşanan durumdur. Volkan çok iyi Fenerbahçelidir, Fenerbahçe'ye zarar vermek istemez. Volkan'ın değişimler sonrasında ister istemez etkilendiğini düşünüyorum. Volkan, Fenerbahçe için ölen birisi.

Bazen fazla sahiplenmeden hatalar yapabilirsiniz. Kayserispor maçından sonra Volkan konuştu: "Takım olamadık" dedi. Volkan'ın yeni gelen ekibe bayraktar olmasını istedik, tersini yapmadı fakat beklentileri karşılayamadı.

"Volkan, Erwin'in üzerine yürümüş"

Volkan'ın üzgünlüğü ve kızgınlığı arttı. Oyuncularla ve sistemle ilgili görüşlerini iletti. Somut olarak iki tane olay yaşandı. Dergi yazısının çıkacağı gün, Samandıra'dan haber geldi. Volkan, yardımcı antrenör Erwin Koeman'ın üstüne yürümüş. Bir gün önce haber gelmişti. Volkan, 'biriyle kavga edeceğim, moralim bozuk' demiş. Sonrasında bu oldu.

Volkan benim kabul edemeyeceğim tartışmalara girdi. Önce bana, sonra da başkanvekilimize saygısızlık yaptı. Susmasını istedik uzattı. Devamını anlatmıyorum. Düşündüm ki başkan ve başkanvekiline saygısızlık yapanın, takım arkadaşları üzerindeki etkisi nasıl olur?

Buradaki olay; disiplinsizlik, saygısızlık, bunu gidermek için bir şey yapmama ve mutsuz olma.

Berke Özer, FFP'den dolayı UEFA listesinde yok. Bizim UEFA listesinde 1. kaleci Harun, 2. kaleci Volkan, 3. kaleci Erten... Harun'a bir şey olursa kaleyi Erten'in koruması gerekecek. Ben bunu da düşünerek bu kararı aldım.

"İnşallah Volkan tez zamanda aramıza katılır"

Bir oyuncusun kadro dışı kalması sözleşmesinin feshedildiği anlamına gelmiyor. Mukavelesi devam eden bir oyuncu. Ben, vefa konusuna önem veren insanım. Jubile konusunda Alex gündeme geldi. Jubilede ilk düşündüğüm isim Volkan Demirel'dir. Volkan'a kişisel bir durumum yok. Alex'e de sembolik bir jubile maçı yapmak istiyoruz. Volkan dolduruşa ve gaza gelmez. Geçen birisi, "Volkan meydan okumuş" dedi. Hepimiz dikkatli olmalıyız. Aziz Yıldırım'la görüşmesi de gayet normal. Başkanımız 15 yıl Volkan'a başkanlık yapmış, çağırsa gidebilir. Bizim sorunumuz biz çok PR yapmıyoruz. Bu tip şeylerle karşı karşıya kalıyoruz. İnşallah Volkan tez zamanda aramıza katılır.

Öyle bir şey varsa Volkan'ın başkanımızın yanına gitmemesi yanlış olurdu.

"Cocu ile devam edeceğiz"

Cocu'nun hazırlık maçlarında oynattığı futbol henüz lige tam anlamıyla yansımadı. Ben işin kolayına kaçacak olsam; Ersun Yanal'la anlaşırım. Ben hoca değişikliğinin zamanlama açısından uygun olmadığını düşünüyorum. Devre arasına kadar bir şey yapmak istemiyorum.

Ben ve arkadaşlarımız tercihimizi Cocu yönünde kullanıyoruz. Wenger ve Tayfun Korkut'la konuşmamız olmadı.

Kim istemez Wenger'i ama bir düşünün şartları. Ne Fenerbahçe ona uyar, ne de o Fenerbahçe'ye uyar. Onur'un da Comolli'nin de PR yok, yemek yediği gazeteci dostları yok. Bizim istediğimiz bir düzen var.

"Bizim kestiğimiz bir düzen var"

Jailson'un kalp ritmi bozukmuş, bugün bu gündeme geldi. Bizim kestiğimiz bir düzen var. Fenerbahçe içinde bir düzen var. Hata yapmayan bir kul yok. İş öyle bir şeye alınıyor ki; fitne, iftira...

Ben de kızıyorum Comolli'yi daha sert önlemler alabilir. Ben, 6 hafta önce söyledim; bu teknik ekipte bir şey var diye...

Hırsız diyenler var. Hadlerini aşıyorlar. Gelin bütün kontratları gösterelim. Bu savaş Comolli ve Cocu'ya değil bana.

Bizim ülkemizde birazcık nezaket gösterdiğinde bunu suistimal edebiliyorlar. Bizim felsefemiz; kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma.

Biz doğru yoldayız, günlük başarı için buraya gelmedik. İşimiz zor. Hatalarımızdan ders alıyoruz. Bazı kırmızı çizgilerimiz var.

Şu anda hoca değişikliğini faydalı görmüyorum. Hocamıza destek veriyorum. Son birkaç cümleden sonra iyi olacağını düşünüyorum. İnanmaya devam.

Senin için hazırladığımız haberler