Erling Haaland, Manchester United'ı da Boş Geçmedi! Mario Balotelli'den sonra...

İsa Kethüda
02.10.2022 - 16:48 | Son Güncellenme: 02.10.2022 - 20:02

İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester City forması giyen golcü oyuncu Erling Haaland, Manchester United karşısında da gollerini attı. İşte detaylar...

Erling Haaland, Manchester United'ı da Boş Geçmedi! Mario Balotelli'den sonra...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi 9. hafta mücadelesinde Manchester City, Etihad Stadyumu'nda ezeli rakibi Manchester United ile karşılaştı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray salladı, Avrupa şampiyonunu yıkamadı
Habere Git

Haaland'dan hat-trick

Maça fırtına gibi başlayan Manchester City, 8, 44. dakikada Phil Foden, 34 ve 37. dakikada Erling Haaland'ın attığı gollerle ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı. Yıldız oyuncu 64. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve hat-trick yaptı.

22 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon 3. kez hat-trick yapma başarısı gösterdi.  Erling Haaland, Premier Lig tarihinde üst üste üç iç saha maçında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. Başarılı golcü ayrıca, Francis Lee'den bu yana (Aralık 1970) Manchester United'a karşı hat-trick yapan ilk Manchester City oyuncusu oldu.

Haaland, attığı 3 golün yanı sıra Philip Foden'a da 2 asist yaptı. İşte hat-trick yaptığı maçlar:

Crystal Palace
Nottingham Forest FC
Manchester United

Haland, Balotelli'den sonra...

Opta verilerine göre; Erling Haaland, 22 yıl 73 gün ile Mario Balotelli'den (21 yıl, 72 gün) sonra Manchester City formasıyla çıktığı ilk Manchester derbisinde gol atan en genç ikinci oyuncu oldu.

"Manchester United'a 5 gol atmasını söyledim"

Öte yandan, Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, karşılaşma öncesi Norveçli yıldızdan Manchester United'a 5 gol atmasını istedi. İşte İspanyol teknik adamın o açıklaması: "Haaland'a, Manchester United'a 5 gol atmasını söyledim"

5 gole katkı verdi

Yıldız oyuncu maçta 5 gol atmasa da 75 dakika içerisinde 3 gol ve 2 asist ile 5 gole doğrudan katkıda bulundu ve bu yönde hocasının verdiği sözü tutmuş oldu. 

Haaland'ın bu sezonki performansı

Bu sezon 11 maçta sahaya çıkan Norveçli yıldız 17 gol ve 3 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler