Formula 1 Haberleri | Suudi Arabistan GP'de Mick Schumacher'in kazası

Orhan Gülek
26.03.2022 - 21:50 | Son Güncellenme: 26.03.2022 - 22:09

Suudi Arabistan GP'si sıralama turları Haas pilotu Mick Schumacher bariyerlere çarparak büyük bir kaza yaptı. Olayda Alman pilotun halo sayesinde kurtulduğu ortaya çıktı

Formula 1 Haberleri | Suudi Arabistan GP'de Mick Schumacher'in kazası

AJANSSPOR - HABER

2022 Formula 1 Şampiyonası'nın 2. yarışı olan Suudi Arabistan GP'de sıralamaların ikinci seansı Haas pilotu Mick Schumacher'in büyük kazası sonrası durduruldu.

Schumacher'in kazası, Cem Bölükbaşı'nın yaşadığı kazayla aynıydı

Haas pilotu Schumacher, 12. virajda yüksek hızda aracının kontrolünü kaybetti ve solundaki bariyerlere yaklaşık 270 km/s hızda vurdu. Bu kaza, temsilcimiz Cem Bölükbaşı'nın F2 antrenmanlarında geçirdiği kazanın aynısı ancak daha yüksek süratte olanıydı.

Schumacher'in durumu iyi

Schumacher'in kazasının ardından bir süre ekrana herhangi bir görüntü verilmedi. Ancak Haas, Schumacher'in bilincinin açık olduğunu, aracından çıkarıldığını ve ambulansla tıbbi merkeze götürüldüğünü duyurdu.

 

Mick Schumacher kimdir?

Kariyerine 2008 yılında karting ile başlayan Mick Schumacher,  2018 yılında FIA F3 Avrupa Şampiyonası'nı kazandı. Daha sonra 2019'da Formula 2'ye yükseldi ve ertesi yıl 2020 FIA Formula 2 Şampiyonası'nı kazandı.

Yedi kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Michael Schumacher'in oğlu olan F1 pilotu Mick Schumacher, Formula 1'de Haas F1 Takımı için yarışıyor ve aynı zamanda Ferrari Sürücü Akademisi'nin bir üyesi.

Halo, yine kurtardı

Öte yandan kazada, Schumacher'in tekerlerinden biri kendisine temas etti. Ancak, temasın etkileri çoğunlukla, halo kokpit koruma sistemi tarafından önlendi.

Peki F1'de halo  nedir?

Formula 1 araçlarında 'Halo' isminde güvenlik duvarı olarak adlandırılan bir dış etken yapı var. Yunanca daire ya da halka anlamına gelen bir kelime olan Halo, 12 tona dayanıklı bir yapıdadır. Ayrıca F1 pilotlarının giymiş olduğu kokpit zırhı ise, 7 kilo ağırlıkta ve titanyum zırhından yapılmakta.

Halo sistemi, 2018 yılında yılında Formula 1 araçlarında bulunması zorunlu hale gelmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler