Rennes forması giyen Doğan Alemdar'ın hatası Fransa'da gündem oldu

14.08.2022 - 11:42 | Son Güncellenme: 14.08.2022 - 14:38

Rennes forması giyen milli kaleci Doğan Alemdar, sonradan oyuna girdiği Monaco maçında golle sonuçlanan hatası ile Fransa'da futbol gündemine oturdu. İşte detaylar...

Rennes forması giyen Doğan Alemdar'ın hatası Fransa'da gündem oldu

Doğan Alemdar'ın formasını giydiği Rennes, Fransa Ligue 1'in ikinci haftasında Monaco'ya konuk oldu. 2. Louis Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Misafir takımın golü 59. dakikada Gaetan Laborde'den gelirken, Monaco 72. dakikada Breel Embolo ile eşitliği yakaladı.

Kırmızı kart ve kaçan penaltı

Ev sahibi takımda 15. dakikada Youssouf Fofana kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 33. dakikada ise Axel Disasi'nin penaltısını Rennes kalecisi Steve Mandanda kurtardı.

Doğan Alemdar'ın hatası pahalıya mal oldu

Penaltıya sebebiyet veren hareketinde sarı kart gören Mandanda, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı ve yerini Doğan Alemdar'a bıraktı. 72. dakikada takım arkadaşının geri pasında topu ayağından çıkarmakta geciken Doğan, büyük bir hataya imza attı ve Breel Embolo'ya topu kaptırarak meşin yuvarlağı filelerinde gördü.

İşte Doğan Alemdar'ın golle sonuçlanan hatası

İlgini Çekebilir
Emirhan İlkhan, Torino'da ilk maçına çıktı
Habere Git

90+5'te golü önledi

19 yaşındaki milli kaleci, 90+5'te ise Ismail Jakobs'un yakın mesafeden sert kafa vuruşunda, topu müthiş bir refleksle çelmeyi başardı ve takımının yenilgisini önledi.

"Yediğimiz gol ikinci yarıdaki oyunumuzun özetiydi"

Rennes Teknik Direktörü Bruno Genesio, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Doğan Alemdar'ın yaptığı hatanın sorulması üzerine "Bireysel hatalardan bahsetmeyi sevmiyorum. Ancak bu gol, kötü seçimler ve uygunsuz hareketlerden oluşan 2. yarıyı özetliyor." cevabını verdi.

"Sakar alemdar"

Doğan Alemdar, yaptığı büyük hata ile maça ve Fransız basınındaki maç yorumlarına damgasını vuran isim oldu. Star Gazetesi'nin Fransa basınında derlediği Doğan Alemdar yorumları şöyle:

 

 L'Equipe: "Alemdar sakar, Embolo fırsatçı" başlığını atan Fransa'nın önde gelen spor gazetesi L'Equipe, "Rennes 10'a karşı 11 oynarken ve öndeyken, Rennes kalecisi Doğan Alemdar, Monaco santraforu Breel Embolo'nun önünde büyük bir hata yaptı ve rakibine skoru eşitleme fırsatı verdi." yorumunu yaptı.

"Doğan Alemdar gaflete düştü"

Maxifoot: "Alemdar'ın hediyesi... Mandanda'nın yerine oyuna giren Doğan Alemdar, Embolo'ya topu kaptırarak beraberlik hediye etti. Gaflete düşen Doğan, Monaco'ya beraberlik fırsatı sundu. Ek sürede yaptığı harika kurtarış ise yaptığı hatanın gölgesinde kaldı."

"Doğan Alemdar güven vermedi"

Foot-sur7: "Rennes'in çaylak kalecisi için büyük endişe... Mandanda sakatlandı, Doğan Alemdar Rennes'e güvence vermedi. Genç Türk kaleci Monaco'nun beraberlik golünde büyük bir hata yaptı ve Rennes'in Mandanda'dan mahrum kalabileceği bir dönemde hiç güven vermedi. Bu durum Alfred Gomis'in işine yarayabilir. Senegalli kaleci uzun süredir kadroya giremiyordu."

"Doğan Alemdar'dan muazzam gaf"

Foot-National: "Doğan Alemdar'dan gelen muazzam gaf sayesinde Monaco, Rennes'e karşı direndi. Tarihi bir gafın yazarı olan Alemdar, anlaşılma bir hareketle Embolo'nun skoru eşitlemesine fırsat verdi."

Senin için hazırladığımız haberler