Buffalo Bils-Cincinnati Bengals Maçında Damar Hamlin Kalp Krizi Geçirdi, Maç Ertelendi

İsa Kethüda
03.01.2023 - 10:16 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 10:51

NFL'de Buffalo Bils ile Cincinnati Bengals arasında oynanan karşılaşmada Buffalo Bils oyuncusu Damar Hamlin kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

Buffalo Bils-Cincinnati Bengals Maçında Damar Hamlin Kalp Krizi Geçirdi, Maç Ertelendi

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Amerikan Futbol Ligi'nde (NFL), Buffalo Bils ile Cincinnati Bengals arasında oynanan karşılaşmada Buffalo Bils takımının yıldız oyuncusu Damar Hamlin, yaşanan bir pozisyon sonrası aniden kendini yere bıraktı.

Damar Hamlin kalp krizi geçirdi

ABD basınında yer alan haberlere göre; Damar Hamlin'in göğsüne sert bir darbe aldıktan sonra nefes alamadığı ve kalp krizi geçirdiği belirtildi. NFL, karşılaşmanın ertelendiğini duyurdu.

Kalp krizi geçiren Hamlin'e sağlık personelinin sahada 20 dakika boyunca kalp masajı yaptığı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe zorlu Antalya deplasmanında!
Habere Git

NFL'den açıklama

NFL'den yapılan açıklamada, "Hamlin, ekipten bağımsız sağlık personelinden ve yerel sağlık ekiplerinden anından tıbbi yardım aldı. Durumu kritik olan Hamlin yerel bir hastaneye nakledildi. Düşüncelerimşz Damar ve Buffalo Bils ile birlikte." ifadelerine yer verildi. 

Son gelen bilgilere göre Damar Hamlin'in nabzının attığı ancak kendi kendine nefes alamadığı söylendi.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş, yıldız oyuncunun üstünü çizdi! Kadro dışı...
Habere Git

Buffalo Bils: "Damar Hamlin kalp krizi geçirdi"

Buffalo Bils de, Damar Hamlin'in sağlık durumuyla ilgili son dakika bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Damar Hamlin, Bengals'a karşı oynadığımız maçta aldığı darbenin ardından kalp krizi geçirdi. Nabzı sahada düzeldi ve daha fazla tedavi ve tes için UC Tıp Merkezine transfer edildi. Şu anda durumu kritik" ifadelerine yer verildi. 

Christian Eriksen de kalp krizi geçirmişti

Bilindiği üzere Christian Eriksen, 12 Haziran'da EURO 2020 B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçında aniden fenalaşarak yere yığılmış, sahaya giren sağlık görevlileri, Danimarkalı futbolcuya müdahalede bulunmuştu. Hastaneye götürülen Eriksen'in bilincinin açık olduğunun açıklanması sonrası karşılaşma kaldığı yerden devam etmiş, Finlandiya sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. 30 yaşındaki oyuncu 8 ay sonra da sahalara geri dönmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler