Real Madrid’in Brezilyalı Yıldızı Vinicius Jr.’a Irkçılık Yapıldı

Ali Bozkurt
17.09.2022 - 15:31 | Son Güncellenme: 17.09.2022 - 15:38

İspanya Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo Real Madrid’in Brezilyalı yıldızı Vinicius Jr. hakkında ırkçı söylemlerde bulundu. Detaylar...

Real Madrid’in Brezilyalı Yıldızı Vinicius Jr.’a Irkçılık Yapıldı

AJANSSPOR HABER

Futbol dünyasında ırkçılık maalesef sona ermiyor. Futbolun yöneticileri ırkçılığı önlemeye yönelik birtakım girişimlere imza atıyor fakat futbolun içindeki isimler ırkçılığa maruz kalmaya devam ediyorlar. 

Maymunluğu bırakmalı

İspanya Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo, gol attıktan sonra dans eden Vinicius Jr.’a tepki gösterdi ve ırkçı söylemlerde söyledi: “ Brezilyalı futbolcu sözleşmesine saygı göstermeli ve samba oynacaksa bunu Brezilya’da yapmalı. Sahadaki profesyonel meslektaşlarına saygı göstermeli ve maymunluğu bırakmalı.”

Büyük tepki aldı

Pedro Bravo, Vinicius hakkındaki sözlerinden dolayı futbol dünyasından büyük tepki aldı. Real Madrid kulübü, Neymar, Pele gibi futbol dünyasının devleri Bravo’ya tepki gösterdi. Real Madrid’in 22 yaşındaki yıldızı Vinicius konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Uzun bir görüntülü açıklamaya imza atan Vinicius şunları söyledi: “Başarılı bir siyah Brezilyalı futbolcunun mutluluğu Avrupa’nın çok sinirini bozuyor. Teninin rengi gözlerinin parlaklığından daha önemli olduğu sürece savaş olacaktır sözü benim vücudumda dövmedir ve her zaman aklımdadır. Hayatımın felsefesi budur. Kazanma arzum, gülümsemem ve gözlerimdeki ışıltı bundan çok daha büyük. Bunu hayal bile edemezsiniz.

İlgini Çekebilir
Vinicius Jr ve Rodrygo işi bitirdi!
Habere Git

Kabul et, saygı duy!

Bu gol sevincinin sadece kendisine ait olmadığını söyleyen Vinicius sözlerine şöyle devam etti: “Tek bir açıklamada yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın kurbanı oldum. Ama bunların hiçbiri dün başlamadı. Danslarımı haftalar önce suç saymaya başladılar. Bu dans aynı zamanda Ronaldinho, Neymar, Paqueta, Griezmann, Joao Felix, Matheus Cunha gibi çok kişiye ait. Brezilyalı funk ve samba sanatçılarına, reggaeton şarkıcılarına ve siyah Amerikalılara ait. Dünyanın kültürel çeşitliliğini kutlamak için yapılan danslardır. Kabul et, saygı duy. Durmayacağım!”

Vinicius kimdir?

Real Madrid’in 2018/2019 sezonunda Brezilya ekibi Flamengo’dan 45 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı Vinicus bu sezon çıktığı 8 maçta takımına 5 gol 3 asistlik katkı sağladı. Kariyerinde 232 maça çıkan 22 yaşındaki oyuncu 55 gol atarken 51 tane de asist yaptı. Brezilya Milli Takımı’nda 14 maça çıkan Vinicius Jr. ülkesi adına çıktığı 14 maçta 1 gol attı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 100 milyon Euro olan Brezilyalı yıldızın Real Madrid ile 30 Haziran 2024’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler