Pereira gidecek mi? Ali Koç açıkladı

Orhan Gülek
11.11.2021 - 16:00 | Son Güncellenme: 12.11.2021 - 09:44

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son günlerde gündemi meşgul eden konularla ilgili olarak FB TV'de açıklamalarda bulundu.

Pereira gidecek mi? Ali Koç açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’de üst üste 4 maçtır kazanamayan ve zirveyle arasındaki puan farkı açılan Fenerbahçe’de gündem yoğun. Teknik Direktör Vitor Pereira’nın koltuğunun sallandığı iddialarının yanı sıra Fenerbahçe’de yaşanan krizle ilgili olarak Başkan Ali Koç FB TV'de açıklamalarda bulundu.

İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamaları

"Son günlerde yaşananları değerlendirmekte fayda var diye bu programı koyduk"

"İlerleyen günlerde biraz daha kapsamlı bir buluşmaya ihtiyacımız olabilir. Son günlerde yaşananları değerlendirmekte fayda var diye bu programı koyduk. Güzel bir yaz kampı geçirdik. Bazı transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden son dakikaya kaldı. Sezona güzel bir başlangıç yaptık. Samandıra'da en iyi iklimi en iyi şartları tesis etmeşe çalıştık. Herkesin öne takımı koyduğu, aile ortamı yaratıldı."

"En iyi kadroyu kurduk"

"Elimizden gelen en iyi kadroyu kurduk. Bize göre Fenerbahçe'nin kadrosu en iyilerinden biri hatta en iyisi. Toksik unsurlardan Samandıra'yı arındırmaya çalıştık. 7. haftaya lider girdik. Takımda övülüyor hoca da övülüyor. Her şey iyi giderken 4 haftada kaybettiğimiz maçlar, zaman zaman sergilediğimiz performansımız zaten kırılgan olan camiamızda bu sene de boş geçilecek mi endişesi yarattı."

"Değişikliklere gidilmesi gerektiren bir ortam yok"

"Çok büyük değişikliklere gidilmesi gerektiren bir ortam yok. Anlamsız bir panige girildi diyebilirim. Bize göre kaybedilmiş hiçbir şey yok. Biz umudumuzu kaybetmedik, camianın da umudunu kaybetmemesi gerekir. Vitor Pereira anons edildiği günden itibaren hedef tahtasına kondu. Yok o gelecekmiş bu gelecekmiş, başka birini bulamadınız mı gibi. Pereira hem yabancı hoca olması hem de Fenerbahçe'nin hocası olması nedeniyle hoş görüsü kredisi daha azdı. Dolayısıyla 1-0 yenik başlıyorsunuz."

"Hoca hedef alınırken yıpratılmak istenen benim"

"Pereira buraya bir hikaye bitirmeye geldi. Fenerbahçe'de yarım kalan hikayesini bitirmeye geldi. Doğru yaptığımızı düşünüyorum. Hoca hedef alınırken yıpratılmak istenen benim. Ben arkadan iş çevirecek adam değilim. Biz bir yandan hocamızı destek verecek, öte taraftan hoca arıyıcaz. Bu bizim işimiz değil tarzımız da değil. Tabiki bir B planı olacak ama ben şu an ona ihtiyac olduğunu düşünmüyorum. Allah korusun Galatasaray maçı kaybedilse de büyük değişiklikler yapılması gerektiğini düşünmüyorum. Hoca Galatasaray maçından sonra gidecek deniyon öyle bir şey de yok. Bu sefer de tazminatı ödenemediği için gönderemiyor diyorlar. Öyle bir şey yok hocanın tazminatı yok. Biz hocamızın arkasındayız. Yönetim olarak takımımıza da hocamızı da güveniyoruz. 3-4 haftada bu noktaya gliniyorsa 3-4 hafta da başka bir noktada olabiliriz."

"Biz hocamızdan memnunuz. Galatasaray maçı ne olursa olsun durum böyle olacak"

"Fenerbahçe Spor Kulübü hocasının arkasından iş çevirmeyin. Böyle bir şey olursa da bunu ilk duyan hocamız olur. Basında yer alan haberlerin hepsi hurafe. Biz hocamızdan memnunuz. Varsa iletişim problemleri varsa bunların da düzeltilebileceğini biliyoruz. Galatasaray maçı ne olursa olsun durum böyle olacak. İnşallah o maçı da kazanacağız."

"Mesut'un da artık işine odaklanması lazım"

"Mesut daha sık oynamak istiyor haklı olarak. Oynamaya aç. Sezon bayında maç eksikliğinin giderilmesi için aldığı süreler arttı. İyi Mesut'un yaratacağı harikaları bizler de biliyoruz. Mesut aşık olduğu ülkesine, çoçukluğundan bu yana taptığı takımında kendini dünyaya kanıtlamak istiyor. Mesut'un da artık işine odaklanması lazım. Ticari işlerini bir kenara koyup Fenerbahçe için nasıl en iyisini yapabilirim diye çalışması lazım. Bununla beraber Vitor hocamız Mesut'tan nasıl en iyi faydalanacağnı gözden geçirilmeli. Onun üzerine çalıştığı için söylüyorum. Mesut oynamak istiyor, oynamadığı için mutsuz. Ama hoca Mesut da dahil elindeki tüm oyuncuları nasıl daha iyi değerlendirmek için uğraşması gerekiyor."

"Rakipleri şampiyon olmak için bir efor sarfediyorsa Fenerbahçe 5 efor sarf ediyor"

"Bizim sadece bu sezon değil geldiğimizden beri hangi şartlarda bu kutsal görevi yerine getirmeye çalıştığımızı tarih yazacaktır. Bilinki Fenerbahçe'nin rakipleri şampiyon olmak için bir efor sarfediyorsa Fenerbahçe 5 efor sarf ediyor. Taraftarlarımıza şunu sormak istiyorum. Niye Fenerbahçe'de olan şeyler başka camialarda olmuyor. Bunun çok iyi irdelenmesi lazım. Niye Fenerbahçe'deki eski yöneticiler diğer kulüplerin eski yöneticileri ile benzer hareketler içinde olmuyor. Veya Fenerbahçe'nin ayrılan bir sporucusu, yorumcu olunca Fenerbahçe için daha çok eleştiri yapıp adil görünmek istiyorsa neden diğer takım yorumcuları aynısını yapmıyor, bir sorun kendinize."

"Bazı federasyonlarda kulüpleri temsil eden isimler var"

"Niye söz konusu Fenerbahçe olunca, Fenerbahçe'nin yorumcularının diğer kulüplerinin yorumcularından yaklaşımı siyah ve beyaz kadar farklı. Bazı federasyonlarda kulüpleri temsil eden isimler var. Nasıl oluyorda TFF'de diğer takımların yöneticiler federasyonun işlerinde nasıl kulüplerine sahip çıkıyorlar. Buna mükabil en çok zararı Fenerbahçeli olan yöneticiler veriyor. İlk önce taraftarlarımız bunu bilmeliki Fenerbahçe başarılı olacaksa en önemli unsur taraftardan geçmektedir."

"Endişelerini net bir şekilde anlıyorum"

"Taraftar hancıdır geri kalan yolcudur. Her türlü gönülden samimi protestoya eleştiriye sayfamız sonsuzdur ama gönülden ve samiminin altını çizmek istiyorum. 7 sezondur yaşananların verdiği mutsuzluk benklenti, özellikle son iki sezona çok iyi başlayıp ondan sonra bir düşüş yaşaması; bu sezon yine mi bunu yaşıyoruz endişelerini net bir şekilde anlıyorum."

"Beni her türlü tenkit edin ama maç bitene kadar takımı desteklemeye devam edin"

"Beni her türlü tenkit edin ama maç bitene kadar takımı desteklemeye devam edin. Taraftarlarımız, şanssızlık unsurunu unutmasın. 5 penaltı aldık, 3'ünü kaçırdık. Basketbolda en iyi takımlara karşı son topta yenildik. 4 maçın 2'sini alsan tablo bambaşka olacaktı. Geçen sezon deplasmanda puan rekoru kırıp iç sahada puan kaybetme rekoru kırdık. Kendi sahamızda anlam veremediğimiz sonuçlar oluyor. Tribünlerde hareketlenmeler olacağının sinyalerini geçen sezon seçim öncesi verdiler. Taraftarımızın desteğine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Büyük resmi iyi görün, şimdiden havlu atmayın. Bizim ümidimiz kesilmedi, sizin de kesilmesin."

"Devre arası bir şey gerekiyorsa yapılır"

"Tekrar sesleniyorum. Büyük resmi iyi görün, satır aralarını iyi okuyun. Bu takımın şampiyon olmasını istiyorsanız da havlu atmayın. Devre arası bir şey gerekiyorsa yapılır, her türlü müdahele yapılır. Kriz yönetilir. Fenerbahçe büyük bir yükselişe geçecektir. Buna hiç şüphem yok. Beni özellikle yıpratmaya çalışıyorlar. Ama anlayamadıkları bir şey var. Ben bu dayanıklılık testini geçtim. Ben mevcudiyetimize zarar verdiğine veya ana hedeflerimizden uzaklaştığımızı düşünürsem hareketlerimizi yaparız."

"Ya geriden geldik ya Fetö'yle mücadele ettik"

"Şimdiden havlu atmayı Fenerbahçelilik ruhuna yakıştıramıyorum. Son dönemdeki şampiyonluklarımıza bakarsanız he zor olmuştur. Ya geriden geldik ya Fetö'yle mücadele ettik. İstifa etmenin en kolay yol olduğuna inanın. Biz gücümüzün yettiği kadar, biz olalım olmayalım bundan sonra Fenerbahçe yönetimini; Fenerbahçe'den var olanları değil Fenerbahçe için var olanların devam ettirilmesi için elimizden geleni yapapacağımızı da burda adım gibi söylüyorum. İnancımız kaybolursa bir dakika terettüd etmeyiz. İnancımız devam ettiği sürece de her şeyle her şeyle mücadele ederiz. Eğer er meydanına gelmek isteyen varsa oraya da geliriz."

Senin için hazırladığımız haberler