Vodafone Arena yakınında patlama!

05.02.2017 - 16:34 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:34

38 şehit, 155 yaralı! *BAŞIMIZ SAĞOLSUN

İstanbul'da Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda ikinci patlama oldu. Polisler tarafından fark edilen canlı bomba kendini patlattı. Kalleş saldırılarda 27'si polis 29 kişi şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki 'Beleştepe' olarak bilinen yer ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi.

Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı’nda ise canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi. İlk patlama sonrası Maçka Parkı'nda bir canlı bombanın fark edilmesi üzerine, teröristin kendisini patlattığı belirtildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu. Kalleş saldırılarda 27'si polis 29 vatandaş şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ÇALIŞANI 2 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Beşiktaş Kulübü yaşanan hain saldırıda iki çalışanının şehit olduğunu açıkladı. Siyah beyazlılar saldırıda Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyesi Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu'nun hayatını kaybettiğini açıkladı.

İKİNCİ PATLAMA 45 SANİYE SONRA

-Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un verdiği bilgiye göre Beşiktaş-Bursasporarasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra staddaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerini yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka parkında yine polislerin bulunduğu bölgede bir canlı bomba durduruldu, terörist kendisini patlattı. 

RTÜK, Başbakanlık tarafından İstanbul'da meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

 

PATLAMANIN YAŞADIĞI YERDE 2 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU

Beleştepe’deki patlamanın şiddetiyle alanda yaklaşık 2 metre genişliğinde çukurun oluştuğu görüldü. Karayolları ekipleri ise çukuru kapatmak için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin delil çalışmalarını tamamladığı noktalarda belediye işçileri çevrede temizlik çalışmalarına başladı. Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

TFF'den açıklama
"İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınarken, olayda yaralanan polis ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Cumhurbaşkanlığı'ndan şehit açıklaması!
"Maalesef şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Terörün en çirkin haline bu gece tanık olduk. Tüm terör örgütleri aynı amaç için saldırıyor. Terörün üstesinden geleceğimize şüphe yok. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "38 şehidimiz var. 166 yaralımız var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, " Beşiktaş'taki saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi. Saldırıda şehit olanların 30'u polis, 7'si sivil vatandaşımız. Birinin kimliği belirsiz."

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu.  Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi." dedi.

"13 kişi gözaltına alındı"
İçişleri Bakanı Soylu, saldırının hemen akabinde 10 kişinin, daha sonra da yapılan operasyonlar neticesinde 3 kişinin daha gözaltına alınarak, toplam 13 kişi gözaltına alındığını bildirdi.

"Hastanelerde toplam 155 vatandaşımız var"
Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var."  

"Değerlendirmeler fail olarak PKK'yı işaret ediyor"
Soylu, yapılan değerlendirmelere çerçevesinde fail olarak PKK'nın işaret edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız."

Senin için hazırladığımız haberler