Voleybol Milletler Ligi başladı

Akın Ungan
14.05.2024 - 18:42 | Son Güncellenme: 14.05.2024 - 18:54

Son dakika spor haberleri | İlk haftası Antalya’da düzenlenen Voleybol Milletler Ligi Bulgaristan - Hollanda karşılaşması ile başladı. İşte detaylar.

Voleybol Milletler Ligi başladı

AJANSSPOR HABER

Üç hafta olup ilk haftası Antalya’da düzenlenen Voleybol Milletler Ligi Bulgaristan - Hollanda mücadelesiyle başladı.

Şovla başladı

İlk maçı Antalya’da oynanan turnuvada maç başlamadan önce ışık gösterisi yapıldı. İki ülkenin de milli marşı okundu ve takımlar sahadaki yerini aldı.

Turnuvadaki ilk maçta kazanan taraf Hollanda

Seyir zevki yüksek olan mücadelede ilk seti Hollanda 25-18 kazanmasını bildi. İkinci seti de 25-20 kazanan Portakallar maçtaki durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü seti 25-22 kazanan Hollanda turnuvadaki ilk maçı fire vermeden 3-0 kazandı.

Milli Takım'ın maçı yarın

İlk haftası Antalya’da düzenlenecek olan turnuvada Türkiye A Milli  Takımı’mı yarın parkeye çıkacak. Milliler yarın saat 20:00’da Japonya ile karşılaşacak. İki ekip Antalya Spor Salonu’nda karşılaşacak. 

Kıta değişecek

İlk haftası ülkemizde Antalya’da gerçekleşecek olan turnuvada ikinci hafta Amerika’nın Teksas eyaletinde gerçekleşecekken üçüncü hafta Çin/Hong Kong‘da gerçekleşecek. 

Hedef şampiyonluk

Milletler Ligi’nde mücadele edecek olan milli takımımızda hedef şampiyonluk. Eczacıbaşı forması giyen Milli oyuncu Elif Şahin Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda asıl hedefin Paris’te düzenlenecek olan olimpiyat oyunları olduğunu söylerken Milletler Ligi’ni de kazanmak istediklerini söyledi. 

"Altın madalya hayalimiz var"

Eczacıbaşı forması giyen milli oyuncu Elif Şahin: “Adım adım gitmeyi tercih ediyoruz. Şu an önümüzde Milletler Ligi var, ilk bunu kazanıp Paris'e odaklanmak istiyoruz. Altın madalya hayalimiz var. Olimpiyatlarda ilk 3 başarı diye sayılıyor fakat hepimizin hayali altın madalyayı almaktır. Olimpiyat için ilk 3'e girmek güzel bir başarı ama Türkiye'ye altın madalya yakışır” ifaderini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler