Volkan Demirel'den flaş Sergen Yalçın sözleri! 'Hissettim...'

21.11.2021 - 11:50 | Son Güncellenme: 21.11.2021 - 12:04

Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ardından spor yorumcuları karşılaşmayı değerlendirdi.

Volkan Demirel'den flaş Sergen Yalçın sözleri! 'Hissettim...'

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın eski kalecisi Volkan Demirel de Beşiktaş'la ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Skorer'in derlediği habere göre spor yorumcularının maçın ardından yaptıkları değerlendirmelerin bazıları şöyle:

Feyyaz Uçar: "Sergen'in açıklamaları doğru değil"

"Sergen Yalçın'ın açıklamaları doğru değil. Oyuncularla arasında sıkıntı yaratır. Birilerine mesaj verdi, kime verdi bilmiyorum. Ancak sorumlusu yine Sergen Yalçın'dır."

Metin Tekin: "Beşiktaş'ta kabulleniş var"

"Beşiktaş'tan böyle bir şey beklemiyordum. Beşiktaş'ta kabulleniş var, en kötü şey de bu. Bir sporcu mağlubiyeti kabullenmeyendir. Beşiktaş takım halinde kabullenmiş gözüktü ve tepkisiz bir oyunla kaybetti. Michy Batshuayi önemli bir oyuncu ama bir oyuncu ile bunu anlatamazsınız. Beşiktaş oyundan koptu, kabullendi. Bu kadar puan farkıyla geride kalmak, tamamen geriye itebilir."

"Bu bir kaybetme değil, tükeniş"

"Şampiyonluktan uzak kalabilirsiniz ama hedefler koyarak devam edersiniz. Hedefiniz olmadan oynamak, çok daha farklı yere getirir. Bunu zaman zaman Fenerbahçe ve Galatasaray da yaşadı. Beşiktaş da bu girdabın içine girdi. Devamlılık futbolda çok zordur. Unvanı korumak, tekrar etmek, hep sıcak ve dinamik kalmak çok kolay değil. Beşiktaş bu görüntüden uzak. Farklı bir şey yapacaksınız. Beşiktaş'ta kaybedişe, kabullenişe üzüldüm. Aslında bu bir kaybetme değil, tükeniş."

Volkan Demirel: "Oyuncularla Sergen Hoca arasında kopukluk hissettim"

"Oyuncularla ile Sergen Hoca arasında kopukluk hissettim. Yorulmuş olduğunu gördüm. Bazen teknik adamlar, takıma bir şey yapamaz. Mağlubiyetler aşağıya çeker. Herkes ister ama içeride korku olur 'Yine mi kaybedeceğiz korkusu' takımı bu hale getirir."

"Kaygı, endişe ve korku"

"Geçen sene Beşiktaş'ı izlediğimde 'İlk 5'e giremez' dedim. Geldiler ve iki kupa aldılar. Bu takım, geçen seneden daha iyi. Bu kadro daha iyi yerlerde olabilirdi. Kaygı, endişe ve korku, Beşiktaş takımını çukura atmış durumda."

"Bir kişiye mi odaklı olacak"

"Beşiktaş'ta Michy Batshuayi yok, Miralem Pjanic oynayamıyor, ne olacak? Beşiktaş yenilecek mi? Beşiktaş'ta teknik heyet ve yönetim oturup bunun üzerine konuşmalı. Vincent Aboubakar sakatlandıktan sonra puan farkı kapanmaya başlamıştı... Bir kişiye mi odaklı olacak?"

Önder Özen: "Beşiktaş'ın son kalesi yıkıldı"

"Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier, 50 maçtır ilk defa mağlup oldu. Alanyaspor'un sol tarafına mağlup oldular. Beşiktaş'ın son kalesi yıkıldı. Beşiktaş'ın bir tek kaybetmeyen tarafı, sağ tarafı. Maç kaybediyordu ama kendi sağını kaybetmiyordu. Bu kez onu da kaybetti. Fenerbahçe ve Galatasaray'a bile kaybetmemişti. Beşiktaş'ta Michy Batshuayi eksik ama geri kalanları tamam. Beşiktaş geçen sene 8 oyuncusu eksikken bile kimlik koydu sahaya."

"Beşiktaş tepki vermedi"

"Bu kez kaybederken, Beşiktaşlılar adına üzücü olan, Alanyaspor'a fizik olarak, teknik olarak kaybetti. Taktik olarak ezildi. Psikolojik olarak da yerlerdeydi. Bu bir tükenmişliği gösteriyordu. Maçın son 20 dakikasını izleyen bir yabancıya, bu takımın geçen sene oyun farkıyla şampiyon olduğunu anlatamazsınız, inanmaz. Beşiktaş tanınmaz haldeydi, bu bir final. İlk 13 haftanın gösterdiği şey, Beşiktaş bu sene yarışa giremeyecek. Bir maç kaybedersiniz, ikinci maçı da kaybedersiniz. Ancak üçüncü maç olmaz! Bir tepki verirsiniz olmaz, bu yine kabul edilebilir ama Beşiktaş tepki vermedi."

"Kulübede çok zayıf gördüm"

"Sayın Sergen Yalçın meslektaşlarına fark attı ama bu kez kulübede çok zayıf gördüm. Geçen sene Beşiktaş 16. sıradayken, Beşiktaş'ın ilk yarıyı lider bitireceğini söylemiştim. O zaman anormal bir istek vardı ve bir gün sonuç getirecekti. Ancak bu görüntü, Beşiktaş'ın yarışa girebileceği bir görüntü değil. Alanyaspor'da Bülent Korkmaz'ın çok büyük etkisi var. Çağdaş Atan'lı oyun da iyiydi. Bülent Korkmaz ile oyun anlayışı değişti ama 11'de de ufak tefek değişiklikler yaptı."

Tümer Metin: "Geçen senin çok uzağında"

"Geçen seneki şampiyonluğu Sergen Yalçın ve takım, tüm takım, olağanüstü mücadele gücü ve olağanüstü istek ve arzu üzerinden anlattılar. Doğruydu da. Bu sezon mücadele çok altında. Geçen seneki isteğin çok altında. Kalite ve tecrübeyi çok önemserim. Ama coşku, istek, bütün, tüm olabilme duygusu Beşiktaş'tan çok uzak bu görüntüde. Geçen senenin çok uzağında."

"Bir tane oyuncu sayamıyoruz"

"Beşiktaş'ta bugün çok iyi oynadığını söyleyebileceğimiz bir tane oyuncu yok, bir tane oyuncu sayamıyoruz. Dönelim Alanyaspor'a, 4-5 tane oyuncu sayabiliriz. Beşiktaş, takım olarak geçen senenin uzağında, bireysel performans olarak çok daha uzağında. Geçen seneki şampiyonluk hikayesinde, milli aradan sonra Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarından 6 puanla çıkmıştı. Bugün yine bir dönüş olur mu diye bekledik ama istek, coşku geçen seneye göre yoktu."

"Nasıl bu kadar tahammül etti"

"Geçen senenin yıldız, şampiyonluğa etki eden oyuncuları o görüntülerinden çok uzak. Sergen Hoca da öyle. Sergen Yalçın, Kenan'a, Welinton'a nasıl bu kadar tahammül etti? Bazen hocalar makası ele alır ve bir çentik atar, hiç olmadık yerlerden de atabilirler ama Beşiktaş'ta o da geç kaldı bence. Larin ve Atiba, çok uzun yolculuktan geldi. Josef dinlendi, o da kötüydü bu akşam. Alex de dinlendi. Bence takımın geneli olarak fiziki olarak bir düşüş var."

'Aboubakar efekti yok"

"Bence bu senenin en önemli sorunlarından bir tanesi, Aboubakar efekti yok. Geçen sene maç 0-0'ken, bir sallanıyordu, bir atıyordu, o dakikadan sonra senin istediğin şekilde oynanıyordu oyun. Şimdi atamadığın her dakikada Vida ve Welinton'u daha fazla konuşmaya başladık, defo ortaya çıktı. Sanraforun yok. Tamam Larin, iyi niyetinden, geçen seneki katkısından dem vurabiliriz. Bugün de çırpınan oyunculardan bir tanesiydi. Ama bir Aboubakar efekti ya da Cenk'in geldiğinde gösterdiği efekti görmedik daha kimseden. Kenan'dan, Güven'den görmedik. Larin önde oynadığında ondan da görmedik."

"Şapka yok ortada"

"Geçen sene önde basıp alıyordun, bu sene geri koşmak zorunda kalıyorsun. Geri kazanamadığın dakikada, Josef'in, Vida'nın ve Welinton'un foyaları da ortaya çıkmaya başladı. Şampiyonlar Ligi ağır tahribat bırakır ama tahribatı şurada görürsün. Yorulursun, kafa olarak da yorulursun ve seviye farkı da seni yorar. Gidip bir takıma karşı mahkum oynarsın tamam ama döndüğün zaman içeriye kendi liginde kim olduğunu hatırlarsın. Bu kadar olmaz. Beşiktaş, Alex Teixeira'yı böyle durumlar için aldı. 1-0 mağlupken oyuna girecek, şapkadan tavşan çıkartacak diye. Tavşanı geçtim şapka yok ortada."

Senin için hazırladığımız haberler