Vural C. Çakım Koşusu'nu Dagmar Kazandı

İsa Kethüda
22.04.2023 - 15:15 | Son Güncellenme: 22.04.2023 - 15:17

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Vural C. Çakım Koşusu'nu antrenörlüğünü ise Faruk Serinyurt'un üstlendiği doru erkek tay Dagmar kazandı.

Vural C. Çakım Koşusu'nu Dagmar Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamada, Vural C. Çakım Koşusu'nu antrenörlüğünü ise Faruk Serinyurt'un üstlendiği doru erkek tay Dagmar kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"2012 yılında yaşamını yitiren Asli Üyemiz merhum Vural C. Çakım adına düzenlenen mücadele (KV-8) 21 Nisan Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşti.

Programın 8. mücadelesi olan Vural C. Çakım Koşusu'na (KV-8), 3 yaşlı 4 safkan İngiliz tayı katıldı. 1500 metre sentetik pistte gerçekleştirilen koşuyu, Arzu Güneş'in sahibi olduğu, Murat Kadaifçioğlu tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Faruk Serinyurt'un üstlendiği doru erkek tay Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazanmayı başardı.

My Pretty Girl ikinci oldu

Koşuda ikinciliği, My Pretty Girl (Kafkaslı - Kısrağım / Luxor) elde ederken, The Raptor (Bushranger - Tropical Thunder / Okawango) üçüncü, Mirbey (Captain Rio - Hasmuşlu / Yonaguska) ise dördüncü oldu.

Dagmar için bitiriş derecesi 1.31.69 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 4,5 Boy - 1/2 Boy - 4 Boy şeklinde oluştu.

Vural Çakım kimdir?

1931 yılında İstanbul’da doğan Vural Çakım, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı eğitimini, Paris Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Ecole Dentaire de Paris’te tamamladı. 1957 yılında Chirurgien Dentiste’den mezun oldu. Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi Institut de Medecine Dentaire’de paradontoloji dalında yüksek lisans yaptı. Askerlik görevinden sonra diş hekimi olarak iş hayatına devam eden Çakım, 1973 yılında at sahibi olarak başladığı atçılığa, 1978 yılında kurduğu harada yetiştiricilik yaparak devam etti. Aynı yıl Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Çakım, 1980 yılında sahibi olduğu Levano isimli kısrakla Gazi Koşusu’nu kazandı. Johny Guitar isimli safkan başta olmak üzere Klubnika, Mummys Love ve Fiorito isimli safkanlarıyla birçok kupalı koşu kazandı. 2012 yılında aramızdan ayrılan Vural Çakım’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Öte yandan, Bülent Koçak Koşusu'nu ise Aydost kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler