THY EuroLeague'de Real Madrid'li Walter Tavares "Yılın Savunma Oyuncusu" Seçildi

13.05.2023 - 14:16 | Son Güncellenme: 13.05.2023 - 14:38

EuroLeague'de sezonun ödülleri sahiplerini bulmaya devam ediyor. "Yılın Savunma Oyuncusu" ödülünün sahibi Real Madrid'in pivotu Walter Tavares oldu.

THY EuroLeague'de Real Madrid'li Walter Tavares "Yılın Savunma Oyuncusu" Seçildi

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de sezonun ödülleri sahiplerini bulmaya başladı. EuroLeague resmi sitesinden yaptığı açıklamada "Yılın En İyi Savunma Oyuncusu" ödülüne Real Madrid'in Cape Verdeli pivotu Walter Tavares'in layık görüldüğünü duyurdu.

Pota altının korku filmi

Real Madrid'in 2.21'lik pivotu çember savunması ile EuroLeague'in bu alanda en çok çekinilen isimlerinden biri. Bu sezon 2.2 blok ortalaması yakalayan 31 yaşındaki oyuncu bu alanda da sezonu lider tamamladı.

Ödüle abone oldu

2017'den bu yana EuroLeague'de Real Madrid forması giyen oyunu lige girdiği andan itibaren çoğunluk tarafından en iyi savunmacı olarak gösteriliyor. Başarılı oyuncu buna parelel olarak daha önce 2019 ve 2021'de de "Yılın Savunma Oyuncusu" ödülünü kazanmıştı. 

İlgini Çekebilir
Tavares iki ayın MVP'si Walter Tavares
Habere Git

İkinciliğe ortak oldu

Walter Tavares bu ödülü kariyerinde 3. kez kazanarak, daha önce üç kez kazanan Olimpia Milano'lu Kyle Hines'ı yakaladı ve en fazla kazanan oyuncular sıralamasında 2.'liğle ortak oldu. Listenin zirvesinde 6 kez ile Panathinaikos efsanesi Dimitris Diamantidis yer alıyor.

Takımını F4'e götürdü

Real Madrid, EuroLeague play-off'ta 2-0 geriye düştüğü Partizan KK serisini 3-2 kazanarak lig tarihinde 2-0'dan dönmeyi başaran ilk takım unvanını aldı. Real Madrid'in dönüşünde ise en büyük pay Walter Tavares'e aitti. Savunmanın yanı sıra hücumda da devreye giren dev seride;  %67.9 saha içi isabetiyle 1.7 sayı, 8.3 ribaund, 2.0 blok, 1.3 top çalma ve 29.0 verimlilik puanı ortalamalarıyla ter döktü.

Senin için hazırladığımız haberler