WhatsApp, Facebook ve Instagram neden çöktü? Sebebi açıklandı mı?

Ali Bozkurt
05.10.2021 - 00:54 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 00:59

WhatsApp, Facebook ve Instagram neden çöktü? WhatsApp, Facebook ve Instagram kullanıcıları yaklaşık olarak 6 saat hesaplarına giriş yapamadı. Bununla birlikte kullanıcılar WhatsApp, Facebook ve Instagram neden çöktü, saldırımı oldu ve zarar gördü mü gibi aramalar yapmaya başladılar. İşte detaylar...

WhatsApp, Facebook ve Instagram neden çöktü? Sebebi açıklandı mı?

Sistemsel hatalardan kaynaklı olarak WhatsApp, Facebook ve Instagram'a 4 Ekim 2021 tarihi akşam saatleri 18.00'dan sonra erişim kapandı. Gece yarısı kısa süreli erişim gelir gelmez tekrar hesaplar kapandı. Peki erişim kapanmasının sebebi nedir?

6 saatlik sistem çökmesinden sonra sosyal medya hesaplarına ulaşamayan kullanıcılar sistemin neden çöktüğünü araştırmaya başladılar. WhatsApp, Facebook ve Instagram uzun süre kullanıcılara kapalı kaldı.

Kullanıcılara resmi açıklama geldi

Yaşanan erişim sorunuyla ilgili WhatsApp’tan yapılan ilk açıklamada, “Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!” denildi.

Çökmeyle ilgili Facebook ve Instagram’dan da açıklama geldi. Facebook, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” denildi.

Instagram da paylaştığı mesajda “Instagram ve arkadaşlar şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız” ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler