Whatsapp'ta "toplu mesaj" seçeneği kısıtlandırıldı! Yeni sistemde...

13.06.2021 - 16:39 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 16:50

Teknoloji haberleri... Yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp "toplu mesaj" opsiyonunun son halini kullanıcılarıyla paylaştı. İşte detaylar...

Whatsapp'ta "toplu mesaj" seçeneği kısıtlandırıldı! Yeni sistemde...

Her gün milyonlarca kişinin ücretsiz olarak mesajlaştığı Whatsapp'ta çok konuşulacak bir güncelleme yapıldı. Yeni güncellemede toplu mesaj sistemindeki değişiklik, birçok kullanıcıyı meraklandırdı. Nitekim, eski sistemde dilediği kadar insana mesaj ulaştıran bireyler, artık belirli sayıda insana aynı mesajı gönderebiliyor. Peki, Whatsapp'ta toplu mesaj kaç kişiye gönderiliyor? Yeni güncellemeyle beraber hangi özellikler kullanıma sunulacak? 

Whatsapp Toplu Mesajları Sınırlandırıldı

Facebook'un alt uygulamalarından Whatsapp'ta toplu mesaj opsiyonu sınırlandırıldı. Eskiden, rehberde yer alan kişi sayısınca gönderilen toplu mesaj sayısı 5'e düşürüldü. Ayrıca, şirket tarafından gönderilen otomatik mesaj sayısı da 5'e düşürülmüş oldu. Bu sayede, bilgi sızdırılmasının önüne geçileceği düşünülüyor.

Sesli Mesajlara Güncelleme

Uygulamada yapılan bir diğer değişiklik ise, Whatsapp sesli mesaj özelliğini ilgilendiriyor. Yeni özellik sayesinde Whatsapp sesli mesajları hızlandırılacak. Bu sayede uzun ses kayıtlarının kısa sürede cevaplandırılması düşünülüyor. 

Mesajlar Silinecek İddiası

WhatsApp kulislerinden sızan bir diğer bilgi ise, mesajların belirli aralıklarla silinmesine dair. 24 saatte bir veya haftalık olarak mesajların silinmesi fikri ilk olarak yabancı basında ortaya atıldı. Bu yolla, WhatsApp'ın kapladığı alan minimize edilecek.

Senin için hazırladığımız haberler