Will Clyburn, Anadolu Efes için NBA’i reddetti!

Ali Bozkurt
21.10.2022 - 16:07 | Son Güncellenme: 21.10.2022 - 16:10

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Anadolu Efes’in yıldızı Will Clyburn, İstanbul ekibine imza atmak için NBA’den gelen bir teklifi reddettiğini açıkladı. İşte detaylar...

Will Clyburn, Anadolu Efes için NBA’i reddetti!

AJANSSPOR HABER

Türk Hava Yolları Euroleague’de son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes, geçtiğimiz yaz kadrosuna CSKA’dan Will Clyburn’u kadrosuna katarak Avrupa’da ses getirmişti. Yıldız oyuncu katıldığı the Role Player podcast programında Anadolu Efes’ imza atmadan önce NBA’den teklif aldığını doğruladı.

“Oklahoma City Thunder’dan teklif aldım” 

Katıldığı programda teklif aldığı süreçten bahseden tecrübeli forvet “Oklahoma City Thunder’ın asistan menajeri ile görüştüm. Açıkçası o bana bir rüya vaadinde bulunmadı. Bir yıllık minimum kontrat karşılığında rotasyonun sonunda olacaktım. Hatta bazen oynamayacaktım bile. Bunlar benim tercih edeceğim koşullar değil. O dönem Anadolu Efes bana 3 yıl garanti kontrat verirken, NBA’de yalnızca 1 yıl kontratım olacaktı ve nasıl konumlandırılacağım belirsizdi.” ifadelerini kullandı.

Kafa karıştırıcı gönderi 

Amerikalı forvet bugün sosyal medya hesabından, soru işaretleri yaratan bir gönderi paylaştı. Anadolu Efes formalı siyah beyaz bir fotoğrafını paylaşan Clyburn, gönderinin altına “her şey için minnettarım” yazdı. Gönderi bir ayrılık ihtimali üzerine yorumlandı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes, ALBA Berlin ile karşı karşıya geliyor
Habere Git

NBA’de minimum kontrat ne kadar? 

NBA’de oyuncuların minimum kazançları, ligde tecrübe ettikleri yıl üzerinden hesaplanıyor. Bu doğrultuda; ilk NBA tecrübesini edinecek oyuncular 1 milyon dolar kazanırken, 1 yıllık tecrübe 1.6, 2 yıl 1.8 ve 3 yıl 1.9 milyon dolar olarak ücretlendiriliyor.

Will Clyburn: “Savaş olmasa asla CSKA’da ayrılmazdım” 

2016-2017 sezonunda temsilcimiz Darüşşfaka’nın formasını Euroleague’de terleten 32 yaşındaki forvet, sezon sonunda CSKA Moskova’nın yolunu tutmuştu. Rus ekibinin formasını 5 sezon terleten Clyburn, 2018-2019 sezonundaki Eurolague şampiyonluğunda Final 4’un MVP’si seçilmişti. CSKA Moskova ile yollarını ayırdıktan sonra verdiği demeçte yıldız oyuncu “eğer savaş olmasaydı CSKA’da asla ayrılmazdım” demişti.

Rus ve Belarus takımları, Ukrayna – Rusya gerilimi sonrası Euroleague ve EuroCup’tan men edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler