Wojciech Szczesny: ''Rusya’ya karşı sahaya çıkmam''

26.02.2022 - 23:52 | Son Güncellenme: 27.02.2022 - 00:01

Polonyalı kaleci Wojciech Szczesny sosyal medyadan yaptığı açıklamada Rusya’yı kınadı ve Rus değerlerini temsil etmeyi seçen futbolculara karşı oynamayacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Wojciech Szczesny: ''Rusya’ya karşı sahaya çıkmam''

AJANSSPOR HABER

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması üzerine, spor dünyasından tanınmış pek çok isim Rusya’ya yönelik tepkilerini dile getiriyor. Bu isimler arasına, kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamayla Polonyalı kaleci Wojciech Szczesny’de katıldı.

Hiç bir şey olmamış gibi davranamam


Wojciech Szczesny, “Eşim Ukrayna'da doğdu, oğlumun damarlarında Ukrayna kanı dolaşıyor, ailemizin bir kısmı hala Ukrayna'da, işçilerimin çoğu Ukraynalı ve hepsi harika insanlar. Yüzlerindeki acıyı ve ülkeleri için duydukları korkuyu görmek, yerimde duramayacağımı ve hiçbir şey olmamış gibi davranamayacağımı anlamamı sağlıyor.” dedi.

Putin Avrupa’nın temsil ettiği bütün değerlere savaş ilan etti


Wojciech Szczesny, “Putin Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiği anda sadece Ukrayna'ya değil, Avrupa'nın temsil ettiği tüm değerlere de savaş ilan etti. özgürlük ve bağımsızlık elbette önemli ama hepsinden önemlisi barış.” ifadelerini kullandı.

Kalbim kırılıyor ama vicdanım Ruslara karşı oynamama izin vermiyor


Wojciech Szczesny, “26 Mart'ta Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası play-off maçında Rusya'ya karşı oynayacaktık. Ve bunu yazarken kalbim kırılsa da vicdanım oynamama izin vermiyor. Ülkenizi temsil etmek bir futbolcu kariyerindeki en büyük onurdur ama yine de bir seçimdir. Rusya'nın değerlerini ve ilkelerini temsil etmeyi seçen oyunculara karşı oynamayı reddediyorum.” dedi.

Wojciech Szczesny kimdir?


Wojciech Szczesny, 1990 yılında Polonya’da doğdu. Profesyonel kariyerine Arsenal’da başlayan Polonyalı kaleci, Brentfor ve Roma formalarını terletti. Wojciech Szczesny, 2017 yılından beri Juventus’ta oynamaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler