Wuhan nerede, Corona virüsü nedir, nasıl bulaşıyor?

24.01.2020 - 00:19 | Son Güncellenme: 24.01.2020 - 00:19

Son günlerde herkesin korkulu rüyası olan Corona virüsü bir çok ülkeye yayılmayua başladı. Çin'de tespit edilenler karantinaya alındı. Wuhan uçuşları durduruldu. Peki Wuhan nerede? Corona virüsü nedir, nasıl bulaşıyor? Corona virüsünden nasıl korunuruz? Son olarak Wietnam ve Suudi Arabistan'a da bulaşam Corona virüsü detayları sitemizde...

Son günlerde herkesin korkulu rüyası olan Corona virüsü bir çok ülkeye yayılmayua başladı. Çin'de tespit edilenler karantinaya alındı. Wuhan uçuşları durduruldu. Peki Wuhan nerede? Corona virüsü nedir, nasıl bulaşıyor? Corona virüsünden nasıl korunuruz? Son olarak Wietnam ve Suudi Arabistan'a da bulaşam Corona virüsü detayları sitemizde... İşte Wuhan nerede, Corona virüsü nedir, nasıl bulaşıyor? sorularınızınm cevabı

WUHAN KENTİ NEREDE?

Wuhan, Çin’in Hubei eyaletinin yönetim merkezi ve en büyük şehridir. Şehir Yangtze ve Han nehirlerinin kavşağında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 8,821,658 ve toplam nüfusu ise 2015 yılı itibarı ile 10.6 milyon olup Orta Çin’in en büyük şehridir.

Wuchang, Hankou ve Hanyang adlı üç kentin birleşmesinden ortaya çıkan Vuhan, “Jiusheng Tongqu (dokuz vilayetin önde gelen iş merkezi)” olarak bilinmektedir. Vuhan şehirden geçen ve diğer büyük şehirleri birbirine bağlayan onlarca demiryolu, yol ve otoyol ile önemli bir ulaşım merkezidir ve Orta Çin’in siyasi, ekonomik, mali, kültürel, eğitim ve ulaşım merkezi olarak tanınmaktadır.

Corona virüsü nedir?

Corona virüsleri üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen viral etkenlerden sadece bir tanesidir. Enfeksiyon pek çok bakımdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Birçok çeşidi vardır. Evcil, yabani ve tarım hayvanlarında (kedi, yarasa ve deve gibi) hastalık yapabilen bir virüs topluluğudur.

NE OLMUŞTU?

Çin yönetimi Wuhan yakınlarındaki 4 kenti karantinaya almıştı.

Singapur, Wuhan kentinde ortaya çıkan virüsle ilgili ilk vakanın kendi topraklarında görüldüğünü duyurmuştu.

Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, Çin’de bulunan Türk vatandaşlarının bazı önlemler alması konusunda uyarısında bulunulmuştu.

Vietnam Sağlık Bakanlığı da hastalık belirtisi gösteren iki Çinlinin tespit edildiğini açıklamıştı. Yapılan resmi açıklamada bu kişilerde corona virüsünün tespit edildiği doğrulanmıştı.

Çin'de ortaya çıkan corona virüsü salgınında ölenlerin sayısı 17'ye, toplam vaka sayısı da 571'e çıkmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler