Ya Cengiz ya da Özbek yanlış biliyor

21.02.2020 - 16:04 | Son Güncellenme: 21.02.2020 - 13:04

Galatasaray'ın borsa şirketinde son dönem artan hisse satışı başkan Mustafa Cengiz ile eski başkan Dursun Özbek'i bir kez daha karşı karşıya getirdi. Hisse satışı konusunda ikili farklı şeyler savunuyor.

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray'da halef-selef gerlimi sürüyor! Galatasaray'ın son 1 aylık süreçte yoğun hisse satışıyla ilgili açıklama yapan başkan Mustafa Cengiz, "Biz Sayın Dursun Özbek ile bir sözleşme, anlaşma yaptık. Sayın Dursun Özbek, elindeki rehinini; yaklaşık 4.5 hisse senedini borsada satma hakkı var, onları kullanıyor. Bu arada bizim de nakite ihtiyacımız var. Biz de yüzde 2-2.5 hisse senedi satışı yaptık. Satışa rağmen hisse senetleri yükseliyor. Biz satmıyoruz, banka kanalı ile anlaştığımız için, Dursun Bey tarafından satılıyor. Bizim de sattığımız yüzde 2'lik hisse senedi var"
diyerek, topu Özbek'e attı.

Özbek: "Bizim satışımız yok"

Bunun üzerine Dursun Özbek'in şirketi Özbek Turizm, hisseleri Galatasaray'ın sattığını, kendilerine paranın Galatasaray tarafından geldiğini açıkladı. Şirket ayrıca, Mustafa Cengiz'in yüzde 4.5 olduğunu söyledği Özbek Turizm'in hissesinin de yüzde 3.1 olduğunu vurguladı.
İki tarafından açıklamaları birbirini tutmazken, Özbek Turizm'in açıklaması şöyle devam etti: "Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kayıtlarında şirketimiz ya da sayın Dursun Aydın Özbek adına Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. hissesi bulunmamaktadır. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na hisse satışları ile ilgili yapılan duyurularda da açıkça belirtildiği gibi, satılan hisseler MKK’da Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne kayıtlıdır ve yasa gereği bu hisselerin satışı dahil olmak üzere her türlü tasarruf Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne aittir."

Kulüp payı yüzde 60'a geriledi

Öte yandan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, geçen Aralık ayında Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, "Sayın başkan (Dursun Özbek) bana diyor ki; 'Hisseleri sat, benim paramı öde!' Ben hisse satmak için gelmedim. G.Saray'ın hisselerini de asla satmam" ifadelerini kullanmıştı.
Son dönem gelen satışlarla birlikte Galatasaray'ın borsa şirketindeki payı yüzde 60'a kadar gerilemişti.

Senin için hazırladığımız haberler