Yabancı basketçiler FIBA'ya gitti!

28.05.2020 - 16:42 | Son Güncellenme: 28.05.2020 - 18:11

Fenerbahçe Beko'da forma giyen yabancı basketbolcular alacakları için FIBA'ya gitti mi? İşte detaylar...

Yabancı basketçiler FIBA'ya gitti!

BARIŞ ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Koronavirüsün spora olumsuz etkisi her geçen gün daha da belirginleşmeye devam ediyor. Herkes futbolu konuşuyor ama diğer branşlarda durum daha da kötüleşmeye başladı.

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı'nın yabancı oyuncuları, alacakların ödenmesinde yaşanan sıkıntı nedeniyle hukuki haklarını korumak adına FIBA'ya başvuruda bulundu.

Yönetim çare arıyor

Türkiye liginin yanı sıra THY Avrupa Ligi'nin de ertelenmesiyle sezon kapandı. Kulüpler bu anlamda hiçbir şey elde edemedikleri gibi üstüne üstlük mevcut kontratların yükünü de taşımak zorunda kaldı.

Ödeme güçlüğü nedeniyle medyada tüm basketbolcuların FIBA'ya şikâyette bulunduğu haberleri yer aldı. Ancak Ajansspor olarak elde ettiğimiz bilgiye göre sadece yabancı oyuncular FIBA'ya gitti. Sarı lacivertli yönetimse bu sıkıntıyı aşmanın yollarını arıyor.

Gözler vergi iadesi gelirinde

Futbol dışındaki branşlarda kulüplerin en önemli gelir kaynaklarından biri devletin vergi iadesi. Ajansspor bu konuyu geçen günlerde gündeme getirmişti. Futbol A takımının tüm bütçesinin yüzde 20'sine tekabül eden vergi iadesi, söz konusu branşlar için can suyu demek.

Fenerbahçe, vergi yükümlülüklerini yerine getirdi ancak devlet, Ocak ayından bu yana hâlâ daha vergi iadesi ödemesini gerçekleştiremedi.

Fenerbahçe Beko'da forma giyen yabancı oyuncular:

Kostas Sloukas
Leo Westermann
Nando De Colo
James Nunnally
Gigi Datome
Nikola Kalinic
Derrick Wlliams
Jan Vesely
Joffrey Lauvergne
Malcolm Thomas

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler