Yasemin Güveli'den Eczacıbaşı sözleri: Beni Çukurova'ya göndererek...

Aleyna Gürgen
19.02.2024 - 19:53 | Son Güncellenme: 19.02.2024 - 22:04

Vodafone Sultanlar Ligi'nde Çukurova Belediyesi'nde forma giyen Yasemin Güveli yeni açıklamalarında Eczacıbaşı Dynavit ve Çukurova'dan bahsetti.

Yasemin Güveli'den Eczacıbaşı sözleri: Beni Çukurova'ya göndererek...

Geçtiğimiz haftalarda Çukurova Belediyesi'ne transfer olan Yasemin Güveli, Voleybolun Sesi için özel açıklamalarda bulundu. Genç voleybolcu açıklamalarında kariyeri ve yeni takımı hakkında konuştu. 

"Olanlardan etkilenmeyerek, kendim için devam ettim"

Çukurova Belediyesi'ne transfer olmadan önce Eczacıbaşı Dynavit'te forma giyen Yasemin Güveli takımdaki son günlerini kadro dışında geçirdi. Güveli, Eczacıbaşı'nda kadro dışı bırakıldığı dönemin çok zor geçtiğini şu sözlerle anlattı: "İnanılmaz zordu diyebilirim. Yaklaşık bir buçuk ay kadar bekleme sürecim oldu. Bu süreçte sürekli tek başıma fitness ve özel antrenman yaptım. Çiğ etle beslendim diyebilirim bu süreçte. Ful odak kendi mentalimi koruyarak, olanlardan etkilenmeyerek kendim için, daha iyi bir Yasemin için çalışmaya devam ettim". Şu anda da kendi adıma karşılığını alıyorum diyebilirim."

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt'un yeni dövmesi gündem oldu
Habere Git

"Yüklerimden kurtulmuş gibiyim"

Kendisini fiziksel ve mental olarak hazır hissedip hissetmediğinden bahseden Yasemin Güveli bu konuda şunları söyledi :"Ben fiziksel ve mental olarak kendimi her zaman hazır hissettim. Bu konuyla benim hiçbir zaman problemim olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sahada hırslı ve oynamayı seven bir oyuncuyum. Gerekli şartlar oluşturulduğunda ve bana güvenildiği zaman gerçekten bambaşka bir 'Yaso' çıkartabilirim. Bu konuda kendimle en ufak bir yanılgım yok en ufak bir kendime güvensizliğim yok. Çünkü daha önce yaptım, yine yaparım. Mental olarak çok mutluyum. Çok huzur doluyum. Yüklerimden kurtulmuş gibiyim. Rahatım, bunun da oyunuma yansıdığını düşünüyorum." 

"Beni buraya göndererek çok iyi bir karar verdiler"

Eczacıbaşı Dynavit sonrası birçok takımdan transfer teklifi alan Yasemin Güveli teklif yapan ekipler için şu değerlendirmede bulundu : "Bu geçici transfer döneminde daha çok bu görevi kulüp üstlendi. Kulüp hangi kulüpler olacak veya olmayacak diye karar verdi. Bu arada Çukurova'ya gelmekle inanılmaz mutluyum. Bence beni buraya göndererek çok iyi bir karar verdiler. Hani başka takımda bu kadar sorumluluk alıp böyle bir 'Yaso' çıkarabilir miydim bilmiyorum. Hem takım arkadaşlarım hem burada aldığım sorumluluk. Bazen bir şey olunca kötü hissedersiniz neden böyle oldu diye ama arkasında başka bir kapı vardır. Ben de şu an o aydınlık takıma doğru yürüdüğümü düşünüyorum. "

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Şampiyonlar Ligi Finalleri Türkiye'de
Habere Git

"Voleybol hikayemin altının dolduğunu düşünüyorum"

İlk dönemi neredeyse hiç oynamadan geçiren Güveli zorlukların kendisini güçlendirip güçlendirmediğini ve şu anki performansını şu sözlerle değerlendirdi: "Bence kimse sürekli zorluklarla karşılaşmak istemez. Tabii ki zorluklarla karşılaşmak hiçbir zaman benim pes etmeme neden olmadı. Çünkü biliyorsunuz bundan iki sezon önce de diz sakatlığı yaşamıştım. Bir yıla yakın süre oynamadım. Sonrasında üç, dört ay tekrardan toparlanıp son üç, dört ay kala oynayıp yeniden milli takıma girdim. Bu tarz şeyler benim için challenge aslında. Benim voleybol kariyerimin, voleybol hikayemin altının dolduğunu düşünüyorum. İyi bir yere geleceksem bomboş bir hayat hikayesiyle olmayacağını düşünüyorum. Hoşuma gidiyor, sorun yok. Ben zorluk severim, insanların bana 'Yapamazsın' dediği şeyleri yapmayı severim. Sıkıntı yok."

Güveli'den Ataman Güneyligil açıklaması

Oyuncu-antrenör ilişkisinin en temel unsurlarının iletişim ve güven olduğunu vurgulayan Yasemin Güveli, Çukurova Belediyesi başantrenörü Ataman Güneyligil için ise şunları söyledi: "Bir antrenör oyuncuya yeterli güveni verirse ve sürekli iletişim halinde bulunursa bence oyuncunun içindeki cevheri çıkartabilir. Ataman abi ile şu an çok iyi anlaştığımı düşünüyorum. Bence o da benim olmamdan çok memnun. Çünkü sahadaki  ve takım arkadaşlarımdaki enerjiyi çok değiştirdiğimi düşünüyorum. Neşeli olmayı seviyorum. Uzun zamandır da neşeli hissetmediğim için şimdi acısını çıkartıyormuşum gibi. O da zaten bana yardımcı oluyor. İlk geldiğim zamanda ben bile nasıl bir performans vereceğimi bilmeden her hata yapmama karşı hiç öfkelenmedi bana tam destek olarak devam etti. Bence ikimizin meyvesi bu şu an."

Senin için hazırladığımız haberler