Alanyaspor-Beşiktaş Maçında Yasin Kol, Düdüğünü Ağzından Düşürmedi

15.08.2022 - 00:21 | Son Güncellenme: 15.08.2022 - 00:26

3-3 biten Alanyaspor-Beşiktaş maçının hakemi Yasin Kol, yönetimiyle sosyal medyada büyük tepki çekti. Kol, gösterdiği kartlar ve çaldığı tam 38 faul düdüğüyle mücadeleye damga vurdu.

Alanyaspor-Beşiktaş Maçında Yasin Kol, Düdüğünü Ağzından Düşürmedi

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında 3-3 biten Corendon Alanyaspor-Beşiktaş maçına hakem Yasin Kol damga vurdu. Trabzon bölgesi hakemlerinden Kol, yönetimiyle özellikle Beşiktaş taraftarlarının büyük tepkisini çekti. Hemen hemen her ikili mücadeleye faul çalan Kol'un Beşiktaşlı Emrecan Uzunhan'ın atılmasına neden olan iki sarı kart kararı da sosyal medyada büyük tepki çekti.

Kol tam 38 kez faul düdüğü çaldı

Yasin Kol, maçta toplam 38 kez faul düdüğü çalarak Avrupa'nın elit liglerine göre rekor denilecek sayıda oyunu durdurdu. Örneğin 2-2 sona eren Chelsea-Tottenham Premier Lig maçında toplam 18 faul düdüğü çalındı. Çıkan toplam kart sayısıysa 3. Yasin Kol'un Alanya'daki bir çok faul kararı eleştiriye konu oldu. Alanyaspor'a 3 sarı kart çıkartan Kol, Beşiktaş'tan ise 2 oyuncuya sarı kart gösterirken bir de çift sarıdan kırmızı gösterdi.

Valerien Ismail'ın değişiklikleri tepki aldı

Diğer yandan Emrecan Uzunhan'ın atılmasından sonra maçın ikinci yarısına üç değişiklikle giren Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Necip Uysal, Francisco Montero ve Tyler Boyd'u sahaya sürerken, Kevin N'Koudou, Salih Uçan ve Rachid Ghezzal'ı kenara aldı. Ghezzal, maç öncesi var olan sakatlığı nüksettiği için kenara alındı. Fransız teknik adamın N'Koudou'yu da sarı kartlı olduğu için kulübeye çektiği belirtiliyor. Fakat çok iyi oynayan ve bir de gol atan Salih Uçan'ı da kenara alıp takımı aşırı savunmacı yapması da olumsuz eleştirilere neden oldu. Nitekim bu değişikliklere rağmen galibiyeti koruyamayan Beşiktaş, topa ancak yüzde 22 oranında sahip olabildi.

Senin için hazırladığımız haberler