Yasin ve Cem çeyrek finalde!

11.08.2015 - 22:42 | Son Güncellenme: 11.08.2015 - 22:42

Bulgaristan’ın Samokov kentinde süren Avrupa Boks Şampiyonası’nın 5. gününde 60 kiloda Yasin Yılmaz ve 81 kiloda Cem Karlıdağ çeyrek finale yükseldi.

Yasin Yılmaz ve Cem Karlıdağ ile birlikte toplam 5 Türk boksör çeyrek finalde ringe çıkma hakkını elde etti.

Arena Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın eleme turunun son gününde, Türkiye'yi üç sporcu temsil etti. 60 kiloda Yasin Yılmaz, puan farkıyla Rumen Lonut Baluta'ı yenerek çeyrek finalde Bulgar Iliyan Dimitrov'un rakibi oldu.

Maçın ardından AA muhabirine konuşan Yasin Yılmaz, "İnşallah ülkemize madalya getireceğiz. Bayrağımızı göndere çekeceğiz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bize destek olan federasyon başkanımıza, milli takım antrenörümüze teşekkür ederim" dedi.

Şampiyonadaki ilk maçını nakavtla kazanan 81 kiloda Cem Karlıdağ ise Macar Norbert Harcka'yı puan farkıyla mağlup etti.

Maç sonrası kaşına dikiş atılan Karlıdağ, "Çok mutluyum. Ufak bir kaza oldu, ama başarımıza devam edeceğimize umuyoruz" diye konuştu. Karlıdağ, yarı final bileti için İsviçreli Uke Smajli ile kozlarını paylaşacak.

52 kiloda Macar Nandor Czaka ile karşılaşan milli boksör Ferhat Pehlivan ise maçı kaybederek şampiyonaya ikinci turda veda etti.

Arena Spor Salonu’nda sürecek şampiyonanın altıncı gününde çeyrek final heyecanı yaşanacak. Milli sporculardan  91 kiloda Ali Eren Demirezen, 91 kiloda Seyda Keser ve 56 kiloda Nurettin Ovat daha önce çeyrek finale yükselmişti.

Sıralamada ilk altıya giren sporcular, ekimde Katar'da düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'nda ringe çıkma hakkı kazanacak.

Senin için hazırladığımız haberler