Yayın İhalesi Toplantısı Bitti | İşte Saran Group Ve beIN Sports'un Teklifi

21.02.2022 - 15:26 | Son Güncellenme: 21.02.2022 - 18:09

Süper Lig'in 5 yıllık yayın haklarına ait ihale için bugün toplantı yapıldı. İhale Komisyonu, revize edilmiş 12 teklifi yeniden görüştü. İşte karar...

Yayın İhalesi Toplantısı Bitti | İşte Saran Group Ve beIN Sports'un Teklifi

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yayın İhalesi Komisyonu, toplantısını bitirdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda noter huzurunda açılan teklifler görüşüldü. Ancak 9 kişiden oluşan komisyon, bir kazanan belirleyemedi. Komisyon, teklif veren firmalarla 24 Şubat Perşembe günü bir tur daha görüşme kararı aldı. Komisyon nihai kararınıysa 28 Şubat Pazartesi gününe bıraktı.

5 yıllık haklar yeni sahibini bekliyor

14 Şubat'ta başlayan 5 yıllık yeni yayın ihalesi süreci bugün de tamamlanamadı. TFF İhale Komisyonu, 14 Şubat'ta 14 firma toplam 15 teklif verdiği teklifleri yeterli bulmamıştı. 

Bu nedenle söz konusu teklifler 18 Şubat'ta revize edilerek yenilendi. TFF'nin açıklamasına göre 12 revize edilmiş teklif geldi. Komisyon bugün de saat 11.00'de toplanarak bu yeni teklifleri görüştü. Kamuoyuna daha önce yansıdığı üzere, 5 sezonun tümüne en yüksek teklifler Saran Group ve beIN Sports'u bünyesinde bulunduran Digitürk'ten geldi.

İşte Saran Group ve beIN Sports'un teklifi

Saran Group, 100 milyon dolar + üyelik ve diğer platformlara satışlar üzerinden elde edilen gelirin paylaşımını içeren bir model önerirken, Digitürk, bir kısmı TL olmak üzere 146 milyon dolara tekabül eden yıllık teklif sundu. 

TFF İhale Komisyonu, bir toplantı daha yapma kararı aldı. Ve toplantı öncesinde de teklif sahipleriyle bir kez daha görüşmeler yapması bekleniyor. Komisyon, 24 Şubat'taki Külüpler Birliği Vakfı toplantısındaki değerlendirmleri de göz önünde bulunduracak. 

İlgini Çekebilir
Ferdi Kadıoğlu, seçimini yaptı, imzayı attı!
Habere Git

Normal koşullarda kararın bugün saat 17.00'de açıklanması bekleniyordu. Bugün kararın çıkmamasıyla birlikte Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihale süreci de bir hafta daha uzamış oldu. 

İlgini Çekebilir
Torrent kanunları! Maç sabahı flaş karar
Habere Git

TFF açıklama yaptı

TFF, ihale komisyonunun toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunu bilgilendirdi. TFF açıklamasında öncelikle bugüne kadar yaşananlar hakkında bilgi verdi: "Bilindiği üzere, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını kapsayan TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak; 14 Şubat’ta gerçekleşen ve ilk tekliflerin açıldığı yayın ihalesi toplantısında, 14 firmadan gelen 15 farklı teklif incelenmiş ve yapılan değerlendirme sonrasında, teklif veren firmaların eksikliklerini tamamlaması ve tekliflerini revize etmesi için 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 17.00’ye kadar ek süre tanınmıştır."

15 teklif 12 teklife indi

Daha önce verilen teklif sayısı 3 adet düştü. TFF, yeni verilen teklifler ve ihalenin sonuçlandırılması tarihi içinse şu bilgileri verdi: "Mevcut katılımcılardan; toplam 12 adet revize teklif, Yayın İhale Komisyonuna sunulmuş ve revize teklifler değerlendirilmiştir. Komisyonun bir sonraki toplantısı, 24 Şubat 2022 Perşembe günü yapılacak olup, yayın ihalesine ilişkin nihai karar, 28 Şubat 2022 Pazartesi günü yapılacak toplantıda verilecektir." 

Senin için hazırladığımız haberler