Yayın krizi sürüyor! O maddelerde anlaşılamadı...

20.11.2020 - 12:12 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 12:18

Son dakika haberi... Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF ile yayıncı kuruluş arasında anlaşmanın sağlandığını açıklamıştı. Ancak TFF ile yayıncı kuruluş arasında gerçekleştirilen görüşmelerde ödeme miktarında, tarihinde ve maç başı parasında sıkıntı çıktığı öğrenildi.

Yayın krizi sürüyor! O maddelerde anlaşılamadı...

AJANSSPOR-ÖZEL

Uzun zamandır sürüncemede olan yayıncı kuruluş sorunu tarafların 'anlaştık' açıklamasına karşın yeniden canlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 18 Kasım'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TFF ile Digiturk'ün anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Anlaşmaya göre Digiturk'ün bu sezon 2.7 milyar TL'lik ödeme yapacağı öğrenilmişti.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Akşam gazetesine verdiği röportajda "Sayın bakanımızın huzurunda bir araya geldik ve şartlarda anlaşma sağladık. Olabilecek en iyi anlaşmayı yaptık. Rakamı perşembe günü açıklayacağız. Herkes için en iyi olan anlaşmayı yaptığımıza inanıyoruz. Kulüpler de buna razı olacak. Hayırlı olsun" açıklamasını yapmıştı.

Cuma oldu açıklama yok!

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in bu açıklamasına karşın perşembe günü beklenen açıklama gelmedi. 

Kulüpler yüksek peşinat istiyor!

Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, yahtığı açıklamada ödemenin büyük bölümünün hemen yapılmasını istemişti.

Sepil, "Anlaşılan miktarda TL bazında artış gözükse bile bu doğru değil. Bu rakam 21 takıma bölünecek. Geçen yıl 18'e bölünüyordu. Bizim giderlerimizin büyük bölümü Euro. Sayın Spor Bakanı'na bu konuda çok güveniyorum. beIN Sports'un ödeyeceği rakamın dışında da bir para alacağımıza inanıyorum. Yayıncı kuruluştan en son ikinci hafta 500 milyon aldık. İki aydır kulüplere 500 milyon dışında bir ödeme yapılmadı. Çok yüklü bir alacak oluştu. TFF'ye konuştuğumuzda bizim beklentimiz altında bir rakam oluştuğu için ödemenin büyük bölümünün yapılmasını ve kur riskinden korunmak istediğimizi bildirdik" demişti.

(Kulüpler yayıncı zararını devletten istiyor!)

Senin için hazırladığımız haberler