Protestolar üzerine yayıncı kuruluştan açıklama

05.08.2020 - 00:29 | Son Güncellenme: 05.08.2020 - 00:40

Son dakika haberi... Fenerbahçe taraftarının başlattığı boykot ve yaptığı protestolar üzerine yayıncı kuruluş Digiturk'ten harcama limiti açıklaması geldi. Peki beIN Sports ne dedi? İşte detaylar..

Protestolar üzerine yayıncı kuruluştan açıklama

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) belirlediği harcama limitlerine sert bir tepki gösterirken, radikal kararlar alınabileceğini vurgulayan bir açıklama yayınladı.

Sarı lacivertli taraftar ise sosyal medya üzerinden örgütlenerek yayıncı kuruluş beIN Sports için boykot çağrısı yaptı ve hatta 'beinsportsiptal' etiketi Twitter'da gündeme oturdu.

Öte yandan bazı kaynaklar şu ana kadar 20 bin kişinin aboneliğini iptal ettiğini iddia ederken, bazı Fenerbahçe taraftarları da Digiturk'un genel müdürlük binası önünde protestoda bulundu.

Digiturk ise Fenerbahçe taraftarının boykot çağrısı üzerine bir açıklama yaparken, spiker Özkan Öztürk Transfer programında söz konusu açıklamayı izleyenlere okudu.

Digiturk harcama limitlerinin belirlenmesine karışmadıklarını belirterek, "İlk etapta şunu belirtmek isteriz. Digiturk'un konuyla ilgili bir dahli bulunmamaktadır. Burada doğru adres Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Digiturk Türk futbolunun en büyük ve halen devam eden en uzun süreli yatırımcısıdır" dedi.

Koronavirüs pandemisi sırasında kulüplerin yanında olduğunu ifade eden yayıncı kuruluş, "BeIN medya ve Digiturk'un Türk futboluna, kulüplere yatırımları devam etmektedir. 2019-20 sezonu için lisans ücretinin tamamını kulüplere ödeyen Digiturk, koronavirüs mücadelesinde de kulüplerin yanında olmuştur" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe'nin limiti ve açıklaması

Fenerbahçe 154 Milyon TL (18.8 Milyon Euro) olarak açıklanan harcama limiti üzerine bir açıklama yayınlamış ve "Açıklanan limitler doğrultusunda bugün bizden beklenen 64 Milyon Euro’dan 18.8 Milyon Euro seviyesine inmemizdir. Buna hangi açıdan bakarsanız bakın, futbolun gerçeklerinden çok uzak olduğu aşikardır. Bu aşamada taraftarlarımızdan sabırlı ve gerektiği takdirde camia olarak atacağımız adımlar için de bir o kadar hazırlıklı olmalarını rica ediyoruz" demişti.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Senin için hazırladığımız haberler