Yayıncı kuruluşun yorumcuları, Süper Lig'de günün maçlarını yorumladı!

11.03.2018 - 18:18 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 18:18

Yayıncı kuruluşun yorumcuları, Süper Lig'de günün maçlarını yorumladı!

beIN Sports yorumcuları Bülent Korkmaz, Metin Tekin, Tuncay Şanlı ve Rüştü Reçber günün maçlarını değerlendirdi. Bir dönem Türk futboluna damga vuran isimlerin değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilkde:

Tuncay Şanlı'dan Fenerbahçe sözleri

Fenerbahçe bugün de kaybetseydi çok ağır bir darbe alırdı. Ancak bugün sahada sakin kalıp kazanmayı başardılar. Belki iyi bir oyun yoktu, şampiyon gibi oynamadılar ama sonuca gitmeyi başardılar.

Metin Tekin'den Fenerbahçe değerlendirmesi

Malatya iç saha takımı gibi oynamaya çalıştı. Son 9 haftada takımlar sonuç odaklı oynayacaktır. Fenerbahçe de sezon başından beri sonuç odaklı oynuyordu. Fenerbahçe bugün kaybetseydi şampiyonluk yarışından kopardı. Haftaya çok önemli bir derbi oynayacaklar Galatasaray ile.  Artık iyi oyundan çok skor önemli.

"Tek vuruşu en iyi yapan isim Gomis"

Gomis'in antrenman performansının da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Nerede maç yaparsa yapsın hep gol atıp kazanmak isteteyecektir. Lider bir oyuncu ve kazanmak için her şeyi yapıyor. Türkiye'de tek vuruşu en iyi yapan santrafor Gomis'tir.

"Bu maç Konya'da 1-0'dan dönmezdi"

Fatih Terim’in hamleleriyle yerindeydi. 10-15 dakikalık Maicon’un öne geçişi vardı. Son bölümlerde en kestirme yolu, yüksek topları kullandılar. En doğru yol değil ama en kolay yol diyebiliriz. Bu oyunu küçümsememek lazım. Şu skorun altından geri dönüşler, kendi sahanda oynayacağın maçlardır. Bu baskıyı bazen seyirciyle birlikte kurarsın. Konya’da maç 1-0’dan 2-1’e dönmez. Ama Arena’da döner. Güçlü iç saha oyunu diyoruz ya… İşte bundan bahsediyoruz.

"Sinan Gümüş'ün süreklilik yakalaması lazım"

Bu kadar baskı yerseniz şansınız kalmayabiliyor. Bu kadar pozisyon veriyorsunuz… Konyaspor 1 tane daha atmazsa puan alamaz. Bunu görüyorsunuz. Beceri olarak çok fazla öne çıkan birileri olmadı. Rodrigues çok fazla sahne alamadı. Son haftalar gelirken sahne alan oyuncular olabiliyor. Sinan Gümüş’ün sürekliliği yakalaması lazım.

"Sadece direnmek yetmez, beceri de gerek"

Konyaspor çok direndi, koştu. Yüreğini koymaktan bahsediyor Sergen Yalçın. Kazanmak için başka beceriler de vardı. Gelecek hafta dirençten daha çok beceri öne çıkabilir. Gelecek hafta bence Atiker Konyaspor adına başka bir senaryo ortaya çıkabilir.

"Galatasaray yoğun baskıyla 3 puanı hak etti"

Galatasaray galibiyeti hak etti. Konyaspor böyle oynadığı için Galatasaray’ın gol atması işten bile değişldi. O taraftarla birlikte, yoğun coşku galibiyeti getirdi. Sinan Gümüş de performansını iyi seviyeye çıkardı. Bu hem onun hem de Galatasaray adına önemliydi. Ceza sahasında oynar ve hücuma çıkarken pas hatası yaparsanız sıkıntı yaşarsınız. Konyaspor istediği gibi hücuma çıkamadı. Galatasaray, yoğun baskıyla 3 puanı hak etti.

"Galatasaray baskıyla rakibi boğdu"

80 metrede mi, 20 metrede mi oynamak kolay. Elbette 20 metrede oynamak daha kolay. Konyaspor koşarak yoruldu. Galatasaray, pas yaparak rakibini yordu. Konyaspor’un hata yapmama gibi bir lüksü yok. Belli bir dakikada düştüler. Konyaspor’un stoperlerinin kaleciyle birlikte oynaması doğru değil. Galatasaray, baskıyla rakibi boğdu.

GÜNCELLENECEKTİR...

"Fatih Terim'in risk alması oyunu değiştirdi"

Seyirci baskı yapabilir. Coşkulu olabilir. Ama sahada verdiğin performans da çok önemli. İkisini bir araya getirince başka bir şey ortaya çıkıyor. Konya takımı otomatikman geri çekildi. Çıkışları da yapamadılar. Galatasaray panik havasını kontrollü oyuna çevirdi. Sinan Gümüş’ün golünde de kenarlardan geldiler. Fatih Hoca’nın risk alması önemliydi. Karşılığını aldı. Oyunu değiştirdi bana göre.

"Kararsızlık kötü bir şey"

Volkan Şen karşı karşıya pozisyonda kararsızdı. Çalım mı atayım, şut mu atayım diye düşündü ve istediğini yapamadı. Kararsızlık kötü bir şey. Eğer kararlı gitseydi kaleye kadar giderdi. Uzun zamandır oynamıyor. Bir güven eksikliği de olabilir.

Gomis'in attığı gol hakkında...

Gomis ön direğe gidiyor golde. Defans oyuncusunu da alıp gidiyor. Defans oyuncusu topa dalmış durumda. Bu pozisyonları iyi değerlendirmeyi biliyor. 

Duran top eleştirisi

Teknik direktör değişti ama duran toptan gol yeme alışkanlığı değişmedi. Tudor döneminde de böyleydi, Fatih Terim geldi ama bu alışkanlık bir türlü değişmedi. Nagatomo dışında Galatasaray’da sol ayakla gol tehlikesini uzaklaştırabilecek biri yok. Topun gelişine göre öyle kullanmak zorunda.

"O tribünler insanı bunaltabiliyor"

Konya takımı bu kadar gol pozisyonuna girdi. İlk yarıda öyleydi. İkinci yarıda hiç yoktu. Skoru koruma iç güdüsü oluyor. Gole kadar Galatasaray’ın yüzde yüz pozisyonu yok. Bu belki Konyasporlu futbolculara biraz cesaret verdi. Ama o tribünler, o baskı insanı bunaltır. Bir şekilde gol yiyorsun ve yediler de.

Terim'in risk alması üzerine...

Konyaspor’un ayağına fırsatlar geldi. Ama öne geçmeyi başaramadılar. Etkili çıkışları, doğru pasları yapamadılar. Bunu yapsalardı bir sıkıntı yaratabilirlerdi. Galatasaray çok istedi, arzuladı. Hak ettiği bir galibiyet aldı. Bence Terim’in de hamle ve riskiyle 3 puana kavuştular.

"Konyaspor final paslarını iyi yapamadı, iyi çıkamadı"

Ahlaklı ve dürüst futbolcu karakterinden bahsediyoruz. Younes Belhanda’nın pozisyonu da çok enteresan. Penaltı verilecekse kart da verilmeli. Konyaspor altıpasla 18 çizgisi arasında oynadı. Oyunu hep o bölgede oynadılar. İstedikleri pasları yapabilselerdi ve iyi çıkabilselerdi farklı olabilirdi.

GÜNCELLENECEKTİR…

Bülent Korkmaz'dan Serdar Aziz yorumu: Zamanlama hatası yapıyor

Serdar Aziz  tek hamleli bir oyuncu değil. Ama zamanlama hatası yapıyor. Hep rakip oyuncuya hamle yapıyor. Kadıköy’de Serdar Aziz oynayacaktır. İyileşirse, tam forma girerse Denayer ile Serdar Aziz oynar. Maicon, geri kaçarak oynuyor. Sıkıntı orada. Konyaspor eğer doğru şekilde çıkabilseydi ikinci golü de bulabilirdi.

Senin için hazırladığımız haberler