Yeditepe Eagles son nefeste

22.12.2019 - 00:03 | Son Güncellenme: 22.12.2019 - 00:03

ÜniLig 1. Lig’de Yeditepe Eagles, İstanbul Grubu’ndaki ilk maçında Özyeğin Wolves ile Koç Üniversitesi Sahası’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın birinci çeyreğinde sayı olmazken, ikinci çeyrekte maçın ilk touchdownı Yeditepe Eagles’tan geldi. Oyun kurucu Arda Teközgen, 11 yardlık pas oyununda topu running backlerden Kaan Atsever ile buluşturdu ve hücum gol bölgesinde tamamlandı. Ekstra golün sayı olmasıyla 7 sayılık üstünlük kuran Eagles, devreye de 7-0 önde girdi.

Özyeğin Wolves, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini touchdownla sonuçlandırdı. Oyun kurucu Yiğit Ali Demir’in pasını, wide receiverlardan Furkan Bayram yakaladı ve gol bölgesine girdi. Ancak farkı 1 sayıya düşüren Wolves, ekstra 2 sayı denemesinde başarısız oldu ve öne geçme şansını değerlendiremedi.

Son 12 dakikaya 7-6 önde giren Yeditepe Eagles, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde fumble yapmasına karşın touchdownı buldu. Gol bölgesine düşen topu, hücum hattından Orkun Lokum yakaladı. Touchdown sornrasında ikinci ekstra gol isabeti geldi ve Yeşil Siyahlılar farkı 8 sayıya çıkardı. İlerleyen dakikalarda karşılıklı top kayıpları olurken, Özyeğin Wolves’ta Yiğit Ali Demir – Furkan Bayram ikilisi yine sahneye çıktı. Furkan Bayram, uzun mesafeli bir pas oyununda, kendisine atılan topu gol bölgesinde yakaladı. Akabinde Yiğit Ali Demir, ekstra 2 sayı koşusunda topu gol bölgesine taşıdı ve mücadeleye 14-14’lük eşitlik geldi.

Ancak Yeditepe Eagles, maçın bitimine 28 saniye kala, bir diğer running backi Furkan Turan’ın 12 yardlık koşu touchdownıyla bir kez daha öne geçti. Ekstra golden isabet çıkmasa da, Özyeğin’in kalan sürede sayı bulmasını engelleyen Eagles, karşılaşmayı 20-14 kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler