Yeni Adana Stadyumunda koltuk montajı başladı

26.03.2020 - 20:53 | Son Güncellenme: 26.03.2020 - 21:03

Yeni Adana Stadyumu koltuk montajına başladı. Stadyumda eksik olanlar nelerdir, ne zaman açılacak, kapasitesi ne kadar, tribünler tamamlandı mı, çimler eklendi mi ve daha fazlası için detaylar haberimizde

Yeni Adana Stadyumunda koltuk montajı başladı

"Yeni" Adana Stadyumunda beyaz koltuk montajı başladı. Adanaspor ve Adana Demirspor'un kullanacağı yeni stadyuma şimdilik beyaz koltuklar ulaştığından dolayı çalışanlar sadece beyaz koltukları montajlamaya başladı. 

Yeni stadyumda drenaj hatlarının dolgusu bitti. Bir üst çakıl dolgusu başladı. Ambulans ve itfaiye yollarının betonu dökülerek tamamlandı. Ve tüm tribünlerin korkuluk montajı başladı ve sona gelindi.

Yeni Adana Stadyumunda ki skorboard karkas işlemleride tamamlandı. Şimdilik stadyum çalışanları sadece koltuk çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak maratondan başlayan ekip, bugün (26 Mart) kale arkasına koltuk döşemelerine devam etti.


Koltuk montajının dijital görüntüsü

Yeni Adana Stadyumu Merkez Sarıçam ilçesinde inşaa ediliyor, 35.000 kapasiteli olarak inşaa edilen stadyumda 54 adet loca olacak.

Stadyumda, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alıyor. Yaklaşık 102 dönüm arazinin 43 dönümü üzerinde yükselen stat, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde, 33 bin kişi kapasiteli olarak tasarlandı.

Merkez Sarıçam ilçesinde yaklaşık 5 yıldır yapımı süren Adana'nın yeni stadyumunun 2020 yılında hizmete gireceği açıklandı. Yapılan son ihalenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adanalı sporseverlerin heyecanla beklediği yeni stadın 2020 Mart ayı sonunda hizmete gireceğini açıklamıştı. Stadyumun önümüzdeki aylar içinde hizmete açılması bekleniliyor.

Senin için hazırladığımız haberler