Yeni Hüseyin Akbaşlar bu merkezde yetişiyor

24.04.2018 - 11:29 | Son Güncellenme: 24.04.2018 - 11:29

Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Hüseyin Akbaş'ın memleketi Tokat'ın Almus ilçesinde 16 yıl önce açılan Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde yeni güreşçiler yetiştiriliyor.

“Amaç Hüseyin Akbaş’ın mirasını hak ettiği yere taşımak”

Çevreli beldesinde bulunan Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde eğitim alan sporculardan 100'e yakını, Türkiye genelinde spor hayatını sürdürüyor.

Merkezden yetişen sporcular arasında dünya şampiyonu ve Avrupa ikincisi Mustafa Kaya ile Türkiye şampiyonalarında çeşitli dereceleri bulunan milli güreşçi Aziz Erdoğdu da bulunuyor.

Almus Kaymakamı Hamza İnam yaptığı açıklamada, Tokat'ın ünlü güreşçilerin yetiştiği bir yer olarak bilindiğini söyledi. Almus ilçesinden de birçok güreşçinin yetiştiğini belirten İnam, bunlardan en bilinenin Hüseyin Akbaş olduğunu, adını dünyaya duyurduğunu anlattı.

Akbaş'ın mirasının devam etmesi için adına güreş eğitim merkezi kurulduğunu aktaran İnam, şunları söyledi:

"Çevreli beldesinde kurulan güreş eğitim merkezi ile gençlerimizin bu mirası devralmasını istiyoruz. Çocuklarımız, okul saatleri dışında Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde eğitim görüyor. Çocuklarımız güreşe 5-6 yaşlarından başlıyor. 16 yaşına kadar burada eğitimlerine devam ediyorlar. Hem fiziki hem ruhsal anlamda olgunluğa sahip oluyorlar. Almuslular olarak tek isteğimiz, Hüseyin Akbaş'ın mirasını hak ettiği yere taşımak."

“Güreşe ayrı bir önem ve değer veriyoruz”

Merkezde halen 25 öğrencinin güreş eğitimi aldığını anlatan İnam, "Bu sayı her yıl değişiyor. Çocuklarımız bu spora ilgi gösteriyor. Haftanın belirli günlerinde çocuklara güreş eğitimi veriliyor." dedi.

Çevreli Belde Belediye Başkanı Ercan Gürer ise Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nin 16 yıldır hizmet verdiğine işaret etti.

Hüseyin Akbaş'ın "şampiyonlar şampiyonu" olarak anıldığını vurgulayan Gürer, "Güreş konusunda Çevreli, altyapısı olan bir beldemiz. Güreşe ayrı bir önem ve değer veriyoruz. Yeni Hüseyin Akbaşlar buradan yetişmiş olacak." diye konuştu.

Güreş eğitimi alan öğrencilerden 8 yaşındaki Uğur Yılmaz ise güreşi çok sevdiğini, Hüseyin Akbaş gibi dünya şampiyonu olmak istediğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler