Yeni korona tedbirleri gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama!

27.11.2020 - 22:53 | Son Güncellenme: 27.11.2020 - 22:58

Son dakika koronavirüs haberleri… Vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde uygulanan tedbirler sonrası, yeni yasaklar gelecek mi, hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri uzatılacak mı araştırmalarına başladı. Şu anda tüm illerde hafta sonu (Cumartesi - pazar) sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Peki korona tedbirleri kapsamında hangi yasaklar gelebilir, yeni yasaklar ve kısıtlamalar olacak mı?

Yeni korona tedbirleri gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama!

Koronavirüs tedbirlerine ilişkin yeni yasaklar ve kısıtlamalar gelecek mi? Ülkemizde şu anda uygulanan tüm illerde hafta sonu (Cumartesi - pazar) sokağa çıkma yasağı sonrası vatandaşlar şimdi de yeni yasaklar gelecek mi, hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri uzatılacak mı araştırmalarına başladı. Peki korona sebebiyle hangi yasaklar gelebilir? İşte detaylar...

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ: YENİ YASAKLAR VE KISITLAMALAR GELECEK Mİ?

Konu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 

"Değerli arkadaşlar, yeni tedbirlerle alakalı olarak bu işin biliyorsunuz birinci derecede sorumlusu Bilim Kurulu. Bilim Kurulu her türlü hazırlığı, çalışmayı yürütüyor. Tabi burada, vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediğini, kapalı mekanlarda bakıyorsunuz sigara içmeye varıncaya kadar bunları yaptıklarını görüyoruz. 

Maske takmadıklarını görüyoruz. 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz, özellikle maske, mesafe bunlar tabi bizim için çok çok önemli. Hijyen çok çok önemli. Fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde, bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor.

Tabi biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı bu adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız. Bizim fiziki altyapı olarak aslında bir sıkıntımız yok. Yani hastaneler noktasında bir sıkıntımız yok'' açıklamasında bulundu.

 

HANGİ YASAKLAR GELEBİLİR?

  • Hafta sonu tüm saatleri kapsayacak sokağa çıkma yasağı
    Hafta içi akşam 20 ile aabah 5 arası sokağa çıkma yasağı
    Mekanların tamamı kapanacak (Otel, restaurant, berber)
    Büyükşehirlerde ulaşım yasağı
    Uluslararası uçuşları durdurma
Senin için hazırladığımız haberler