Yeni Luna 2.0 çıkarsa eski Terra Luna ne olacak? Hesap sıfırlanacak mı?

25.05.2022 - 16:27 | Son Güncellenme: 28.05.2022 - 23:15

Terra Luna eski coin yerine kurtarma operasyonu yaparak Terra 2.0 çıkarma kararı aldı. Binace'de yayınlanacak. Peki eski Luna'lar ne olacak, cüzdan sıfırlanacak mı ve kaç adet yeni luna verilecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Yeni Luna 2.0 çıkarsa eski Terra Luna ne olacak? Hesap sıfırlanacak mı?

AJANSSPOR HABER

Luna belirsizliği artık sonlandı. Yatırımcılar ne zaman listelenecek diye merak ettiği Terra Luna'da yeni karar alındı. Bundan sonra Terra Luna artık Luna 2.0 adı altında yeniden listelenecek. Yeni çıkacak olan Coin için Binance ve diğer şirketler ön onay verdiklerini açıkladılar. Peki eski luna sahipleri elindeki coinleri ne yapacak? İşte merak edilen o detaylar...

Eski Luna'lar ne olacak?

İddialara göre eski Luna'lar yeni çıkacak olan Luna 2.0 adı altında değişime uğrayacak. Kullanıcılar, LUNAClasic olarak hesaplarında görmeye başlayacaklar. Bir diğer iddialara göre ise ''Terra Canlandırma Projesi" topluluk tarafından kabul edildi, buna göre 7 Mayıs öncesi cüzdanlarda tutulan $LUNA için 1 e 1, çöküş sonrası alınan $LUNA içinse 1 e 0,0000015 oranında airdrop yapılacak. 

Terra Luna nedir?

Terra ya da Terra Luna, bir kripto para birimi. Terra, sabit fiyatlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için itibari para birimlerine sabitlenmiş bir blockchain protokolüdür. Protokolün geliştirilme sürecine ilk olarak 2018 yılının Ocak ayında başlandı.

Terra'nın geliştirilme süreci Ocak 2018'de Güney Koreli girişimciler Daniel Shin ve Do Kwon tarafından gerçekleştirildi. Girişimciler, kripto para sektörüne olan ilginin artış yaşacağını öngörerek, fiyat istikrarı sağlayacak Terra projesini hazırladı. İlgili proje aradan geçen bir yıllık sürenin ardından birçok Asya kökenli kripto para borsasında listelendi.

Senin için hazırladığımız haberler