Yeşil sahalardan sonsuzluğa kayan yıldızlar! Eriksen kurtuldu ama onlar...

12.06.2021 - 20:59 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 00:10

EURO 2020’deki Danimarka-Finlandiya maçı sırasında kalp krizi geçirerek dünyanın yüreğini ağza getiren Christian Eriksen, sahada ölen futbolcuları bir kez daha anmamıza neden oldu.

Yeşil sahalardan sonsuzluğa kayan yıldızlar! Eriksen kurtuldu ama onlar...

OZAN ERMİŞ-AJANSSPOR

EURO 2020'deki Danimarka-Finlandiya maçı sırasında kalp sorunu yaşayan Christian Eriksen neyse ki hayata döndü. Ancak ne yazık ki futbol tarihi Eriksen kadar şanslı olamayan meslektaşlarıyla dolu. 2000 ile 2020 yılları arasında sahadaki futbolcu ölümleri katlanarak artmış durumda. Son 20 yılda yeşil sahalarda tam 47 kayıp verildi. Bu haberimizle onlardan en azından bir kısmını tekrar saygıyla anıyoruz...

 

Catalin Hildan

2000'de Dinamo Bükreş formasıyla yeşil sahada hayatını kaybeden Rumen futbolcu, ülkesinin EURO 2000 kadrosunda oynamasa da yer almıştı. Bir hazırlık maçı sırasında geçirdiği kalp kriziyle hayatını kaybetti. Dinamo Bükreş taraftarları arasında hala “yegane kaptan” olarak bilinir ve adı Dinamo Stadyumu'nun kale arkası tribününde yaşatılır.

 

Mohamed Abdelwahab

Mısır'ın köklü kulüplerinden El-Ahly'de forma giyen Mohamed Abdelwahab, 31 Ağustos 2006'daki idman sırasında kalp krizi geçirdi. 23 yaşındaki futbolcu tüm müdahalelere rağmen yaşama gözlerini yumdu. El-Ahly Kulübü, Mohamed Abdelwahab'ın 3 numaralı formasını emekliye ayırıp, müzeye kaldırdı.

Josue Dany Ortiz

Guatemala Milli Takımı`nın kalecisi Josue Dany Ortiz, 2004 yılında Municipal takımının formasını giydiği lig maçında Comunicaciones takımının forveti Rodriguez ile hava topuna çıkarken çarpıştı. Göğsüne sert darbe alan talihsiz kaleci yere yığıldı. Kalbi duran file bekçisi ölümüyle Guatemala’yı yasa boğdu.

Miklos Feher

Macarların üst düzey futbolcuları arasında yer alan Feher, Portekiz’de Benfica forması giyiyordu. 25 Ocak 2004’te Guimares - Benfica maçı sırasında gördüğü sarı kart sonrası kafasını öne eğdi. Herkes karta üzüldüğünü sandı ama o fenalaşmıştı. 24 yaşındaki oyuncu kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu. 

Dominik Rupp

20 Nisan 2013'de Almanya Saarland Liga mücadelesinde FSV Hemmersdorf ile Saar 05 Saarbrücken karşı karşıya geliyordu. Maçın ortalarında 23 yaşındaki Alman futbolcu Dominik Rupp yerde kaldı. Sahada vefat eden Hemmersdorf'lu oyuncucunun kalp krizinden dolayı öldüğü belirtildi.

Paulo Sergio de Oliveira Silva (Serginho)

Brezilyalı tanınmış futbolcu 2004 yılında bir futbol maçı sırasında kalp krizi geçirdi. Sao Caetano'nun başkanı Jairo Leal, Serginho’nun 59. dakikada yere düştüğünü ve sonrasında hastaneye kaldırıldığını belirtti. Brezilyalı futbolcu ne yazık ki kurtarılamadı.

Marc-Vivien Foe

2003 FIFA Konfederasyon Kupası'nda hayatını kaybeden Kamerunlu futbolcu hala tüm dünyadan futbolseverlerin hatıralarında. Kolombiya maçının 71. dakikasında aniden yere yığılan Foe’yi bir süre kimse fark edemedi. Kameralar onu gösterdiğinde ise gözleri bilinç kaybının etkisiyle yukarı doğru bakıyordu. Marc-Vivien Foe henüz 28 yaşında sahada kalp yetmezliğinden milyonlarca kişinin gözü önünde öldü.

Phil O`Donnell

İskoç oyuncu Motherwell takımında oynarken hayatını kaybetmişti. O’Donnell 2007 yılında Dundee United’ı 5-3 yendikleri maçın 78. dakikasında oyundan çıkmak istedi. Kenara güçlükle gelen ve hemen hastaneye kaldırılan kaptan, burada yaşamını yitirdi. 

Chaswe Nsofwa

İsrail'in Hapoel Beersheba takımında forma giyen Chaswe Nsofwa, 29 Ağustos 2007'de yaşamını yitirdi. Maç sırasında kalp krizi geçiren 28 yaşındaki Zambiyalı futbolcu hastanede vefat etti. Hapoel Be'er Sheva Kulübü ise Nsofwa'nın 6 numaralı formasını müzeye kaldırdı.

Antonio Puerta

La Liga’yı sarsan Puerta’nın ölümü hala unutulmayan trajediler arasında. Sevilla forması futbolcu, 2007’deki Getafe maçında aniden fenalaştı ve bilincini kaybetmiş bir şekilde yere yığıldı. Sahada yapılan müdahalelerden sonra hastaneye kaldırılan İspanyol oyuncu bir süre komada kaldı. Solunum cihazıyla hayata tutunmaya çalışan genç oyuncu çocuğunun doğumuna 2 ay kala hayata veda etti.

Olivier Petit

Ünlü Fransız futbolcu Emmanuel Petit’in futbolcu olan abisi 1987 yılında sahada kalp krizinden öldü. Olivier kardeşi kadar parlak bir kariyere sahip olamasa da büyük bir yıldız olan Emmanuel Petit, futbol oynadığı dönemde abisini anmak amacıyla her maçtan önce bir tutam çim alıp havaya savurdu.

 

Gökmen Yıldıran

Listenin ülkemizdeki tek kurbanı Gökmen Yıldıran. 10 Ağustos 2006'da antrenman sırasında geçirdiği kalp kriziyle hayatını kaybeden Elazığsporlu futbolcunun çok hazin bir hikayesi var. 28 yaşında aramızdan ayrılan oyuncunun babası Abdullah Yıldıran da 1999 depreminden hemen sonra kalp krizinden ölmüştü. 

Senin için hazırladığımız haberler